Operasyon an meselesi! Terör örgütünden hain plan...

Terör örgütü, 15 yaşın altındaki çocukları silahlı eğitime aldı. TSK’nın Fırat’ın doğusuna harekatta bulunması halinde, çocuk militanlar öne sürülecek. Terör örgütü, bu yolla TSK aleyhine kamuoyu oluşturmayı ve Türkiye’yi uluslararası alanda zor düşürmeyi amaçlıyor.

Operasyon an meselesi! Terör örgütünden hain plan...
Operasyon an meselesi! Terör örgütünden hain plan...
GİRİŞ 12.08.2019 07:36 GÜNCELLEME 12.08.2019 07:38
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde ABD ve  Türkiye tarafından oluşturulması planlanan ‘Güvenli Bölge' tartışmaları devam ederken, Güvenli  Bölge'nin altında yaklaşık 35 bin PKK'lı varlığını devam ettiriyor. Türkçe Konuşan Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan “Güvenli Bölge'nin Fırat'ın doğusunda kurulması halinde ABD ve Türk askeri ortak devriyeye çıkacak. Eğer yerleşim yerlerinde kontrol sağlanamazsa Suriyelilerin  geri dönüşü sağlanamaz. Plan ile yerleşim yerleri  PKK'nın elinde kalacak” dedi.

 

 

PKK VARKEN, DÖNEMEZ

Türkiye'nin, Fırat doğusunda terör yapısını sonlandıracak uygulamalar için ABD'yi zorlaması gerektiğini anlatan Yavuzaslan, SÖZCÜ'ye şunları söyledi: “Süleyman Şah Türbesi'nin eski alanı halen PKK'nın elinde ve güvenli bölge planı içinde yer almasını ABD engellemek istiyor. Münbiç konusunda halen bir netlik yok.” Örgütün Fırat'ın doğusunda yaşları 13-15 arası çocukları “Zorunlu Eğitim” adı altında zorla kamplarda tuttuğu biliniyor. 

 

 

Bölgedeki gelişmeleri izleyen Güngör Yavuzaslan, bu planının perde arkasını şöyle açıkladı: “Örgüt çocukları  ailelerinden koparıp zorla terörist faaliyetler için  kullanıyor. TSK'nın Fırat'ın doğusuna harekatta bulunması halinde çocuklar öne sürülecek. Cezaevlerinde  bulunan IŞİD'li teröristleri, terör kamplarına alarak bünyesine katmaya başladı. IŞİD, Suriye'de  Fırat Nehri'nin güneybatısında, Suriye rejimi  yönetiminin tam kontrol edemediği çöl bölgede konuşlanmış durumda. IŞİD'li ailelerin tutulduğu Hol kampındaki çocuklar da PKK tarafından terör kamplarına alınıyor.” TSK'nın muhtemel harekatı karşısında, terör örgütü, bu yolla TSK aleyhine kamuoyu oluşmasını sağlamayı, uluslararası alanda zor duruma düşmesini de planlıyor.

OKULLARI MÜHİMMAT DEPOSU YAPTILAR

Birleşmiş Milletler verileriyle de desteklenen rakamlara göre Suriye'de terör örgütü YPG/PKK rejimden kalan 14 okulu halen  mühimmat deposu olarak kullanıyor.Suriye  savaşında  en fazla çocuk militan  terör örgütü YPG/PKK bünyesinde. Suriye'de tespit edilebilen 806 çocuk militandan 313'ü örgüt bünyesinde yer alıyor. Terör örgütü YPG/PKK bünyesindeki çocuk militanların yüzde 40'ını kız çocukları oluştururken, bunlardan 20'sinin 15 yaşının altında olduğu, 119 kız çoğunun ise çatışmalarda yer aldığı biliniyor.

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 33
  • ABD 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede Bahaneler ve mağduriyet edebiyatı hiç bitmeyecek, ya sen gir , gerekeni yap ... Bunu ABD biliyor, AB ve BM biliyor.. Bu bizim sorunumuz değil
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu siyonistlerele anlasma yaparsaniz hata yapariz girip hepsini yerin dibini gömün.bu Abd bize muhtaç eli kolu bağlı bütün kozlar elimizde kaybeden onlar olur.kesinlikle anlaşma yapılmasın.fıratın bütün doğusu,ırak sınırlaŕi dahil ele geçirmeliyiz.yoksa terör burda bitmez.
    Cevapla
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörün teröristin dini, yaşı olmaz.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulları silah deposu yapmışlar çok dikkatli olmalıyız oyuna getirilip yanlışlıkla öğrencileri vurursak kara propaganda ile itibarımızı düşürürler
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme; ne kadar algı operasyonu yaparlarsa yapsınlar... bir müslüman diğer bir müslümanla savaşamaz. illaki biri kaçacak.. buna rağmen öldürülürse o cennete.. öldürende sorgusuz sualsiz cehenneme. şayet 15 yaşındakiler üslümana silah etmıyorsa. sorun yok. şayet atıyorsa sorun çok çok büyük. yandılar. hesabını veremezler.galiba ben konuşuyorum. ben dinliyorum. yahu bu kafada giderseniz, yandınız. bak söylemedi demeyin . ona göre.. ağzımda tüy bittti. bu işler sizin bildiğiniz gibi değil.. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi