Bakan Akar'dan Doğu Akdeniz mesajı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere gittiği KKTC'de önemli açıklamalar yaptı. Bakan Akar, Doğu Akdeniz'deki gerilimde 'barışçıl' bir çözümden yana olduklarının altını çizerek, "Ancak diğer tüm gelişmelere göre hazırız. Bu bir tehdit değil. Çözüm bekliyoruz. Bu isteğimize rağmen bir oldubitti karar alınırsa, bunu tanımayız" şeklinde konuştu.

GİRİŞ 12.08.2019 10:18 GÜNCELLEME 12.08.2019 11:18
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Akar, temaslarda bulunmak üzere gittiği KKTC'de önemli açıklamalar yaptı.

 

 

"GÜCÜMÜZÜ TEST ETMESİNLER, İYİ SONUÇ VERMEZ"

Bakan Akar, TRT Haber'de yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'deki gelişmelere vurgu yaparak, "Komşularımızdan beklentimiz hak ve hukukun korunması. Gücümüzü, kuvvetimizi kimse test etmesin, bu iyi sonuçlar vermez" dedi.

"TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ, B PLANIMIZ HAZIR"

Bölgedeki teröristlerin ellerindeki silahların toplanması talebimizi yineledik. ABD bizim müttefikimiz. Bozulmasını istemeyiz. Ayrıca belirli bir takvim de ortaya koyduk. Çünkü geçmiş dönemde bazı hedeflerde ciddi zaman kaybı yaşadık. Bu kez böyle olmasını istemiyoruz.

Eğer bu planlar ilerlemezse kendi programımızı uygularız.

ABD'li heyete, bu bölgede hiçbir şekilde terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi net bir şekilde ilettik."

Temennimiz, müttefikimiz olan ABD'nin ve askerlerinin yaptıkları konuşmalar ve sözler çerçevesinde bu sürecin ilerlemesine gayret göstereceklerine inanmak istiyoruz. Herhangi bir aksilik çıktığı zaman bizim kendi planımızı devreye koyacağımızı belirttik. B ya da C planı, kendi faaliyetlerimiz de olacak.

İDLİB

Biz burada ateşkesin sürdürülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değişik kurumlarımız vazifeler yapıyorlar. Ilımlı muhalifler kendi topraklarını korumak için gayret gösteriyorlar. Tüm bu olumlu görüşme ve niyetlere rağmen Rusya destekli Rejim ahlak dışı saldırılarını sürdürüyor. Yaşlı genç demeden haziran ayından bu yana 400 civarında sivil ve masum insan hayatını kaybetmiş durumda. 1000'den fazla Suriyeli kardeşimiz de yaralanmış durumda.

YORUMLAR 30
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    Paşam bir emrinize bakar bu Ülkenin Yiğit evlatları her an hazırız Sizleri çok seviyoruz gurur duyuyoruz Devletimizle Komutanlarımızla sonsuz Hamdolsun bu günleri gösteren Rabbimize.
    Cevapla
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    Paşam Sizinleyiz Devleti Aliyenin yanındayız. Asla küffara güvenilmez bunu Siz en iyi bilenlerdensiniz. Planlarımızdan asla taviz vermeyelim. Büyük Devlet olduğumuzu görsünler.
    Cevapla
  • türkiyem- 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH devletimize vatanimiza bayragimiza dinimize zeval dert vermesin vatan haini münafiklarin ve kafir gavurlarin belasini versin
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala Develetimiz bu ABD ile neden bir anlasma metnini imzaladagini acikca izah etmemistir. Munbic olayi ortada iken neden buna gerek duyuldu lutfen izah edilsin.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok yaşa Hulusi Komutan, size çok ğüveniyoruz, Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı