İŞKUR'dan en az ilkokul mezunu kamuya personel alımı! Başvuru şartlar neler?

İŞKUR üzerinden 6 farklı kamu kurum ve kuruluşları bünyesine, en az ilköğretim mezunu kamu personeli alımı yapılıyor. Peki başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılır? İşte İŞKUR üzerinden yayımlanan kamu ilanları ve kadroları…

İŞKUR'dan en az ilkokul mezunu kamuya personel alımı! Başvuru şartlar neler?
İŞKUR'dan en az ilkokul mezunu kamuya personel alımı! Başvuru şartlar neler?
GİRİŞ 21.08.2019 09:09 GÜNCELLEME 21.08.2019 09:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi üzerinde yer alan rakamlara göre, farklı meslek dallarında 43 bin 750 civarında personel alımı yapılıyor. Bunlardan en çok araştırılan ve başvuru yapılanlar arasında kamuya yapılan personel alımları. Buna göre İŞKUR tarafından 6 farklı kamu kurum ve kuruluşlarına en az ilkokul mezunu personel alımları başladı. İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere çok sayıda personel alımı yapılıyor. İşte o kurumlar ve başvuru şartları...

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türk vatandaşı olmak.

 

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

- Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

- Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyurumuz ve ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

- İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.

- Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar;

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

- İşe alınan adaylar en az beş yıl süre geçmedikçe herhangi bir nakil talebinde bulunamayacaktır.

-Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

İŞKUR KAMU PERSONELİ ALIMI 

1.) KÜLTÜR VE TURİZM BAK DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ(KAMU GRUBU) 

- Büro İşçisi 

- Büro İşçisi  (Engelli)

2.) BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 

- Büro İşçisi  

3.) MAGNESİA KAZISI

- Beden İşçisi (İnşaat)  

4.) MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI 

- Temizlik Görevlisi  

- Güvenlik Görevlisi  

- Sıhhi Tesisatçı  

- Bilgisayar Mühendisi  

- Radyo ve Televizyon Bakım Onarımcısı  

5.) ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 

- Soğutma Sistemleri Teknisyeni  

6.) ALAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

- Kamyon Şoförü  

İşkur'dan Kamu Personeli Alımı

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx bu linke giriş yaparak sayfaya erişim sağlaması gerekmektedir. Ardından açılan sayfada yer alan ‘’İş Yeri Türü’’ yazan kısımdaki ‘’Kamu’’ seçerek ilanları görebilirsiniz.

İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

YORUMLAR 1
  • İbrahim sarıtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çaycı duvarcı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı