ABD'den müşterek harekat merkezi açıklaması

ABD Avrupa Komutanlığı, Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekat Merkezi hakkında internet sitesi üzerinden bir bilgi metni paylaştı.

ABD'den müşterek harekat merkezi açıklaması
ABD'den müşterek harekat merkezi açıklaması
GİRİŞ 17.08.2019 13:02 GÜNCELLEME 17.08.2019 13:40
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

ABD Avrupa Komutanlığı tarafından paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi:

 

 

"ABD Avrupa Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen M. Twitty Şanlıurfa'da ABD - Türkiye müşterek harekat merkezi kurma çabalarını ilerletmek için bu hafta Türkiye'ye bir ziyarette bulundu."

MÜŞTEREK HAREKAT MERKEZİ

"Devam eden müzakereler, geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen ve Türkiye'nin güvenlik endişeleri, DEAŞ'ın yeniden birleşmesini önlemek için Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenliği sağlama ve Koalisyon ve ortaklarımızın DEAŞ'ın tamamen bozguna uğratma başarısına odaklanmasını sağlama konularına değinen askeri görüşmelerin hemen ardından gerçekleştirildi. Müşterek harekat merkezi bu çaba için planlama ve bilgi vermeyi sürdürecektir."

TÜRKİYE GÜVENİLİR BİR MÜTTEFİK

"Türk askeri yetkilileri ile ziyareti süresince Stephen M. Twitty, Türkiye'nin eskiden beri süregelen bir partner ve güvenilir NATO müttefiki olduğunun altını çizmiştir. Twitty ayrıca güçlü askeri ilişkilerin önemini vurgulamış ve ABD'nin, müşterek harekat merkezinin başarılı şekilde hayat geçirilmesi için Ankara'da verilen taahhütlere olan bağlılığını ifade etmiştir."

 

 

YORUMLAR 43
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hikayelerin modası çoktan geçti,Bundan sonra biz iyi bir müttefik falan değiliz ona göre,Düşmanlarımıza silah dahil her türlü desteği veren Türkiye'nin dostu olamaz.
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun sizin müttefikliğinize. Kafirden Müslümana hiçbir zaman dost olmadı OLMAZDA...
    Cevapla
  • Demir ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD li yetkililerin açıklamaları farklı hiçbir şekilde pkk pyd den bahs etmiyorlar hep DEAŞ la mücadele kualisyon falan bizim dış işleri ve askeri yetkililer de pyd nin bölgeden 20_30 kmt uzaklaştırılması ellerindeki ağır silahların toplanması biz kime inanacağız tabiki bir Türk olarak kendi yetkililerimiz fakat ABD bizimle Membiç te olduğu gibi oyun oynuyor buna müsade edilmemeli burası bizim sınırımız ABD Meksika sınırı değil
    Cevapla
  • cevdet 4 yıl önce Şikayet Et
    aynı şeyi bir abd ye söyleyemiyoruz en büyük düşmanımız su anda
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Seninle birlikte ortak düşmana karşı savaşırsak ABD, bilesin ki, Allah şahittir düşmandan önce ilk hedefim sensin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'