İBB'de medya çalışanlarına darbe! Hepsi işten çıkarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana hizmetleri yerine işçi kıyımlarıyla gündeme gelen Ekrem İmamoğlu, Bodrum'da tatilin keyfini çıkarırken dahi belediyedeki kıyıma devam ediyor. Bu sabah İBB Medya A.Ş. çalışanı olan çoğu gazeteci 50 kişi tek tek aranıp 'iş akdiniz feshedildi' denilerek kapı önüne konuldu.

İBB'de medya çalışanlarına darbe! Hepsi işten çıkarıldı
İBB'de medya çalışanlarına darbe! Hepsi işten çıkarıldı
GİRİŞ 20.08.2019 15:03 GÜNCELLEME 20.08.2019 15:03
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Seçimleri kazandığı günden bu yana İstanbul'dan daha çok farklı illerde olması, kendi atadığı isimleri ertesi gün görevden alması, bir türlü bitmeyen tatilleri ve son olarak şehri sel götürürken Bodrum'daki tatiliyle gündem olan CHP'li Ekrem İmamoğlu belediyedeki işçi kıyımına devam ediyor.

 

 

Belediyede sorunsuz işleyen hemen tüm birimlerdeki tecrübeli isimleri görevden alan İmamoğlu son olarak İBB Medya A.Ş.'ye el attı.

İstanbul'da sel nedeniyle 1 kişinin öldüğü sırada İmamoğlu Bodrum'daki yatta tatiline devam ediyordu.

 

 

İBB MEDYA AŞ'DE 50 GAZETECİ İŞTEN ÇIKARILDI

İstanbul'da yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından, tatiline kaldığı yerden devam etmek üzere Bodrum'a giden İmamoğlu, bu sabah itibariyle belediyedeki 50 kişiyi daha işsiz bıraktı.

İBB Medya A.Ş.’de müdür, şef, kameraman, muhabir, editör, teknik ekipten oluşan 50 çalışan bu sabah işten çıkarıldı.

İBB Medya A.Ş İnsan Kaynakları, işten çıkarılan personeli tek tek arayarak, "iş akdiniz feshedildi" dedikten sonra herhangi başka bir açıklama yapmadan işten çıkarmayla ilgili yasal işlemleri uyguladı.

İstanbul'u sel vurduğu anlarda Bodrum'da tatilde olan İmamoğlu, olaydan 24 saat sonra kente gelmiş ve esnafın tepkisiyle karşılaşmıştı.

SEÇİLMEDEN ÖNCE 'KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

İBB Medya A.Ş'de 160 kişinin çalıştığı, İmamoğlu başkan olduktan sonra kadronun 180’e çıktığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere İBB Medya A.Ş’de ilk çıkarılan isim, Türkiye'nin sesinden tanıdığı ve alanındaki en yetkin isimlerden biri olan Murat Kazanazmaz olmuştu.

CHP'li İmamoğlu, seçim döneminde katıldığı tüm program ve etkinliklerde ısrarla "Seçildikten sonra kimseyi işinden çıkarmayacağız" ifadesini kullanmıştı.

"EKREM BEY, GAZETECİ KIYIMINI DURDURUN"

İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla İstanbul Büyük şehir Belediyesi Medya Anonim Şirketinden 50 kişinin çıkartılması üzerine Anadolu Yayıncılar Derneği medya çalışanı kıyımına tepki gösterdi.

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Ekrem Bey seçim öncesi kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız demişti. Oysa bugünlerde 50 emekçi gazeteciyi, basın çalışanını işten çıkardı diyerek şunları söyledi :” Ekrem Bey seçim öncesi emekten, alın terinden, kul hakkından bahsetti. Kimseyi mağdur etmeyeceğim dedi. Gelir gelmez 50 kişinin işine son verdi. Bu medya çalışanlarına yapılan uygulamayı kınıyoruz. Bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Hani sadece emeğine bakarım, siyasi görüşüne bakmam demiştiniz. Herkes ailesini geçindirmeye uğraşıyor. Evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bu masum insanların ekmeğiyle oynamayın. Bu yanlıştan dönün” diye konuştu.

UMED:İBB'NİN YAPTIĞI KİTLESEL ZULÜMDÜR

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği işten çıkarmalarla ilgili bir açıklamada bulundu:

Bugün İBB Medya A.Ş. çalışanı çoğu gazeteci 50 kişinin tek tek aranarak 'iş akdiniz feshedildi' denilerek, işlerine son verilmesini şiddetle kınıyoruz.

Bu haksızlık ve hukuksuzluğa karşı Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak demokratik tüm haklarımızı kullanacağız, sonuna kadar arkadaşlarımızın yanında duracağız. Bodrum'dan talimat vererek İstanbul'daki emekçilerin haklarını çalanlar hakkında hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bilinmesini isteriz ki, derneğimizin yöneticisi ve üyelerinin de aralarında bulunduğu birçok meslektaşımıza yapılan sadece basit bir işten çıkartma değil, kitlesel zulmetmektir. Hukukun üstünlüğü ilkesiyle örtüşmeyen bir biçimde, gerçekleştirilen kitlesel zulme karşı bütün sivil toplum örgütlerini birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

YORUMLAR 190
  • İsminiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu zatta suç yok peşinen kabul edin. Kim ki chp li olmadığı halde bunun gibilerden medet umup oy verdi ise o dur suçlu. Allah insanı eyt diye chp ye oy verenlerden uzak etsin. ( Ben de eyt liyim ) Az bir dünyalık için bunların peşine gidersen olacağı budur. Yeni işe başlayan birisi hemen izne çıkamaz bu nedir yahu ard-arda izne çıkmak falan hadi bayram tatili eyvallah ama gerisi ne?
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin yegane işi budur, talan için mümkün olduğu kadar eşek arısı içeri sokmak zorundadır, aksi takdirde tek başına yağma yapamaz. CHP hizmet ile uğraşmaz, hazır yığılmış harmanı bekler, harman oldu hemen saldırıp almaya çalışır. Bizim millet bir türlü bunu anlamaya yanaşmıyor ki.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bir musibet bin nasihattan iyidir derler eskiler, istanbullunun bunu yaşayıp 90 lardaki istanbulu hatırlayıp ders alması gerekiyordu demekki, bu sadece fragman
    Cevapla
  • hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün kabahat meterolojide . yağmurun damlamaya başladığı saati dakikayı önceden belirleyemedi. bu adamda hemen bodrumdan istanbula vaktinde gelemedi . . istanbulu sel getirirken bu adamında tatilde olduğu ortaya çıktı . hadi buraya kadar kabahat meterolojide diyelim saniyesi saniyesine tahmin yapamadı . peki eminönünde afetzedelere gelip endam ettikten sonra tabii bende burda sizinle oturacağım dedin . sonrada gizlice kırmızı yeleğini birilerine verip yine bodruma tatile kaçtın . . darılma siz chp li yöneticilerin alayı böyle .
    Cevapla
  • daha güzel olacak 4 yıl önce Şikayet Et
    İBB çalışanları bile bahaneler üretip rey vermemişti AKP ye. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmaya başladılar. kandılar chp yalanlarına. ALLAH yardımcıları olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı