Şanlıurfa

Genç kızlardan acı haber... Yakınları sinir krizi geçirdi

06:41 22 Ağustos 2019 6 Yorum Var
Genç kızlardan acı haber... Yakınları sinir krizi geçirdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, tarım işçileri Gurbet Yaman (23) ve Nuray Karabulut (16), serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğuldu.

Olay, ilçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Saliçan Mahallesi’nde meydana geldi. İlçe merkezinde yaşayan ve günlük yevmiyeyle tarım arazinde çalışan Gurbet Yaman ve Nuray Karabulut, mola saatinde, serinlemek için Atatürk Baraj Gölü’ne girdi. Bir süre sonra Yaman ve Karabulut’un gözden kaybolduğunu fark eden diğer işçiler, hemen suya atladı.

 

 

Dipte buldukları kızları, kıyıya çıkartıp, sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Siverek Devlet Hastanesi’ne götürülen Gurbet Yaman ve Nuray Karabulut, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Acı haberi alıp hastaneye akın eden 2 kızın yakınları sinir krizi geçirirken, jandarma geniş güvenlik önlemi alındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Afşinbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tr Sakarya eyvallah
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet okullarda boş yere beden eğitim i dersi yaptıracağı a yerine yüzme eğitimi verse
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 4 yıl önce Şikayet Et
    ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’.. Siirtli çocuklar da sıcak havada yarı olimpik havuzda yüzerek serinliyor.Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, 13 branşta 4 bin 500 kişinin kayıt yaptırdığı yaz spor okullarında en fazla ilginin yüzme branşına olduğunu belirtti.Bu yıl yaz spor okullarına yoğun bir katılım olduğunu bildiren Olgaç, hedeflerinin Türkiye'de çocuklara yüzme eğitimi vermek, Yüzme antrenörü Tufan Olgaç da aşırı sıcaklarda yapılacak en iyi etkinliğin yüzme olduğunu vurgulayarak, "Çocuk ve gençlerin akıntılı akarsu ve derelere gitmelerini engellemek amacıyla yüzme eğitimi hafta içi tüm gün sürüyor."
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörü Baver Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun çocukların sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimine olumlu katkı sunduğunu, sosyalleşmeyi sağlıyor."30 branşta çeşitli kurslar açılıyor. En yoğun talep yüzme kursuna yapılıyor. Sıcaklık da talebi artırıyor. Veliler de yüzme faaliyetine yoğun talep gösteriyor. Her eğitim dönemi 3 hafta sürüyor. Eğitimler eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek. 5-17 yaş arasında çocuklar yüzme eğitimi alıyor. Engelli çocuklara da eğitim veriliyor. Çocuklar suda keyifli zaman geçiriyor. Veliler de bunu gördüğü zaman daha çok talep ediyor."
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Mardin'de de yüzme kursları büyük ilgiyle sürüyor..Yüzme antrenörü Mehmet Sıraç Çeçen, geçen hafta açılan yaz spor okullarına şu anda 300'e yakın öğrencinin başvurduğunu söyledi.Çocukların yüzme öğrendiğini, yüzme bilenlerin de bu yeteneğini geliştirdiğini aktaran Çeçen, şunları kaydetti:"Çocuklarımız boş vakitlerini iyi bir şekilde değerlendiriyor. İnternette harcayacakları zaman yerine burada vakit geçiriyor, daha sağlıklı bir beden yapısına sahip oluyorlar. Çocuklarımızı, göletlerde, derelerde yüzeceklerine burada uzmanlar eşliğinde yüzmeye davet ediyoruz."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.