Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı destekleriyle hazırlanan ve savaş mağduru Suriyelilerin Türkiye’de kurdukları yeni hayatlarının anlatıldığı “İkinci Vatan: Türkiye” (Second Home: Turkey) belgeseli sosyal medyada ilgi görmeye devam ediyor.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca altyazılı olarak “Lives in Turkey” YouTube kanalı üzerinden izleyici ile buluşan mini belgeselin Türkçe versiyonunu sosyal medya hesabından paylaştı.

"ÜLKEMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜN VE FEDAKARLIĞININ ANLAŞIMASINA KATKIDA BULUNACAK"

Altun, “Ülkemizde yeni bir hayat inşa ederken milletimizle güçlü bir bağ kuran 6 mazlum Suriyelinin hikayesini izleyin. İletişim Başkanlığı olarak desteklediğimiz “İkinci Vatan: Türkiye” belgeselinin ülkemizin büyüklüğünün ve fedakarlığının anlaşılmasına katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

6 Suriyeli’nin Türkiye’deki uyum süreçlerini ve inşa ettikleri hayatları odağa alan belgeselde, mozaik sanatçısı Büşra Şeyhali, makine mühendisi Amer Hadri, cep telefonu tamircisi Feras Belal, öğretmen Halid Dilbez, öğretim görevlisi Dr. Celaleddin El Hancı ve kafe sahibi Fatıma Muhammed’in yeni yaşamları anlatılıyor.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • miço 23.08.2019 15:34
    hayat değişken kimin ne olacağı belli olmaz bugün zirvede olanlar yarın yerlerde sürünebilir. eElimizdekilerin kıymetini bilelim birbirimize sahip çıkalım.
  • tımarcı yusuf 23.08.2019 10:42
    huzur içinde yaşayın.
  • serkan 23.08.2019 10:36
    Allah yardımcıları olsun. imtihanları zor bir süreç kimse istemezdi böyle olsun. kadere itiraz eden başını örse vurur.görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler...
  • HATTİLİ ALP 23.08.2019 10:05
    Allah yardımcınız olsun. kurtuluş savaşında yaptıklarınızın borcunu ödeyemeyiz..
  • Baban 23.08.2019 09:43
    Almanca zamanında Türk vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları şuan Suriyeliler Türkiye de yaşıyor.
Daha fazla yorum görüntüle