Fırat'ın doğusuna operasyonu yönetecek isim belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla TSK'da kritik atamalar yapıldı. Fırat'ın doğusuna yapılması planlanan operasyonu yönetecek isim de belli oldu.

Fırat'ın doğusuna operasyonu yönetecek isim belli oldu
Fırat'ın doğusuna operasyonu yönetecek isim belli oldu
GİRİŞ 23.08.2019 16:17 GÜNCELLEME 23.08.2019 17:44
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 75, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 25 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 27 general ve amiralle ilgili atamalar gerçekleştirildi. TSK’da son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ile birlikte daha önce 14 olan orgeneral/oramiral sayısı 7’ye gerilerken, “or” kadroları dışında tüm görevler tuğgeneral/tuğamiral rütbesine kadar silsile içinde tenzili rütbeye uğradı.

 

 

FIRAT'IN DOĞUSU SİNAN YAYLA'YA EMANET

Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korg. Şeref Öngay 3. Ordu Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korg. Yavuz Türkgenci Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı, 4. Kolordu Komutanı Korg. Ali Sivri ise Ege Ordu Komutanı oldu. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korg. Sinan Yayla ise vekaleten yürüttüğü Fırat’ın doğusuna yönelik olası harekatı yönetecek 2. Ordu Komutanlığına atandı. Yayla ile birlikte görev yapmak üzere 2’nci Ordu Kurmay Başkanlığı’na Tuğgeneral Mahmut Altun getirildi. TSK’da tek dört yıldızlı ordu Org. Musa Avsever komutasındaki 1. Ordu kaldı.

 

 

Korgeneral Sinan Yayla.

Atama kararları kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığında da değişikliğe gidildi. Bordo berelilerin komutanı Tümg. Ahmet Ercan Çorbacı, Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığına atandı. Söz konusu komutanlığın özellikle Fırat'ın doğusuna yönelik planlanan harekatta kritik görevler icra etmesi bekleniyor. Özel Kuvvetler Komutanlığına ise 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tümg. Ömer Ertuğrul Erbakan getirildi. Mardin'deki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğg. Fedai Ünsal Genelkurmay Genel Sekreterliğine atanırken, Genelkurmay Genel Sekreteri Tuğg. Mehmet Özeren ise Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri oldu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 22
  • ucan anka 4 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardimcisi olsun tum pasalarimizin ve askerlerimizin ya allah bismillah
    Cevapla
  • Mhr 4 yıl önce Şikayet Et
    Davetiye göndereydiniz teröristlere ansızın baskın yapın bitsin
    Cevapla
  • Diyar21 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkomutan reis
    Cevapla
  • Battal44 4 yıl önce Şikayet Et
    Komuntanimizi boyle ifse etmeseydik keske...???,...
    Cevapla
  • İnanan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Amerika'ya ve sdg ye inanmıyorum 45 yıldır Amerika Türkiye'yi hep aldattı kandırdı bunlar bize ders olmalı Biz ise kendimizi güçlendirmeliyiz nasılmı Hürkuş C olsun Hisar O füzelerimiz mi olsun laser topları elektro manyetik toplarımız Altay tankı mız olsun acil seri üretime geçilmesi gerekiyor bir saniye kaybedecek zamanımız yok Ve acilen aslında bize karşı kurulmuş İsrail'e ait kürecik radar istasyonun kapatılması İzmir Amerikan uzay izleme dinleme üssü açılmasına engel olunması ve Ankara'da ki NSA CIA FBI Merkezleri nın kapatılması acilen gerekmektedir. Ülkemizin geleceği için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı