Terör örgütü PKK ve HDP'nin sokak çağrısı cevapsız kaldı

Görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarına sahip çıkan Karayılan'ın eylem çağrısı bölge halkınca dikkate alınmadı.

Terör örgütü PKK ve HDP'nin sokak çağrısı cevapsız kaldı
Terör örgütü PKK ve HDP'nin sokak çağrısı cevapsız kaldı
GİRİŞ 24.08.2019 07:08 GÜNCELLEME 24.08.2019 08:46
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın amaçları, ideolojik söylemleri ve eylemleri doğrultusundaki uygulamaları nedeniyle Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılması ve bu belediyelere görevlendirme yapılmasının ardından bölücü terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri harekete geçti.

 

 

Terör örgütünün sözde yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan, terör örgütünün yayın organı olan bir internet sitesine yaptığı, bölge halkını sokağa dökmeye yönelik kaos, tehdit ve şiddet içerikli açıklaması ile görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarına sahip çıktı.

Sokak eylemlerinin sadece bu üç ille sınırla kalmamasını, tüm illere yayılmasını isteyen Karayılan, alınan karara itirazlarını dile getiren tüm kesimleri de bu direnişe destek vermeye çağırdı.

 

 

Terör örgütü elebaşlarından Karayılan'ın yanı sıra örgütün diğer sözde yöneticileri de halkı sokağa davet eden çağrılar yaptı ancak bu eylem çağrıları, terörün yıllardır mağdur ettiği bölge halkında karşılık bulmadı.

Üç büyükşehire görevlendirmeDiyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütü ile bağlantıları ve haklarında devam eden soruşturmalar nedeniyle 19 Ağustos Pazartesi günü görevden uzaklaştırılmıştı.

Kararın ardından Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak görevlendirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 101
  • Dervaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Rezil oldular
    Cevapla
  • KURDİ MISLIMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Van da yapılan çağrılar a vatandaş itibar etmiyor. bunların müslüman kürtlerle ilgilerinin olmadığını amaçları ülkeyi bölmek ve huzur içinde yaşayan biz müslüman kürtleri süriye dekiler gibi yerinden etmek ve ülkeyi bölmektir. Kürtlerde bir deyim. var " Kİ DÜĞET SAVARİ BİLA EV BİÇİTE HEVARİ" BİZ MÜSLÜMAN KÜRTLERİN LİDERİ ERDOĞAN DIR. ALLAH YARDIMCISI OLSUN. BÖLÜCÜ KÜRTLERİNDE BELASINI VERSİN.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Soylu kokunuzu kuruttu ne yapsaniz bos
    Cevapla
  • seçil 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yani kimsemi dikkate almadı gerçekten seçimde yeni oldu, bu hdpkklılarda yeni belediye başkanı oldu peki bunları kim seçti uzaylılarmı. milim farkıyla seçilseler anlıyacağımda yüzde 60-80 oylarla seçildiler gördük hadi diyelim istanbul seçimlerinde olduğu gibi şike yapıldı neden burdaki seçimlerde iptal edilmedi lütfen abartmayalım illaki dikkate alan birkaçyüz kişi vardır dikkate alan. diyelimki bu çağrı diyarbakır hakkari gibi yerde değilde rize trabzon gibi yerde yapıldı meydan yinede boş olmaz, ha yanlış anlamayın desteklediklerinden değil meraklarından 10-15 kişi meydanda bu adam boş boş ne konuşuyor diye bulunur. oy veren yüzde 70i dikkate almasada yüzde 30-40 dikkate almıştır.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni Garooo, kırmızı kafa Sezai Kürdün çocuğunu kandırmayın. Madem yırtınıyorsunuz rahatınızı bırakın siz gelin. Gelemezsiniz ermeni kanı değerli öyle mi? Kürt ölsün ki Ermeni Garo karı kız maaş yaşasın. Hey aptallllar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?