Oğlu HDP'lilerce dağa kaçırılan anne: Ailemden elini çeksin

Diyarbakır'da oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen Hatice Akar, parti binası önünde başlattığı oturma eylemine devam ediyor. Akar, "HDP kimseyi kandırmasın. Madem barış istiyorlar neden çocukları dağa çıkarıyorlar? Ben bunu lanetliyorum. HDP artık elini ailemden çeksin" dedi.

Oğlu HDP'lilerce dağa kaçırılan anne: Ailemden elini çeksin
Oğlu HDP'lilerce dağa kaçırılan anne: Ailemden elini çeksin
GİRİŞ 24.08.2019 13:11 GÜNCELLEME 24.08.2019 13:46
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın (21) HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi başlatan anne Hacire Akar (49), "HDP kimseyi kandırmasın. Madem barış istiyorlar neden çocukları dağa çıkarıyorlar? Ben bunu lanetliyorum." dedi.

 

 

Anne Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi ailedeki kadınların katılımıyla devam ediyor.

"Ona hap mı verdiler, tehdit mi ettiler bilmiyorum"

 

 

Burada gazetecilere Kürtçe açıklama yapan Hacire Akar, oğlundan HDP il binasına girdikten sonra haber alamadıklarını söyledi.

Akar, dün oğlu Mehmet'in terör örgütüne yakın bir ajansa verdiği iddia edilen röportajda "zorla evlendirilmek istendiği için kaçtığına" yönelik ifadelerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"HDP oğlumu kaçırdı, ona hap mı verdiler, tehdit mi ettiler bilmiyorum. Ben burada ondan gelecek haberi bekliyorum. HDP'liler parti binasına girip çıkarken, 'AK Parti sana para vermiş buraya göndermiş. Git oğlunu hırsızların yanında ara, bu devletin programıdır seni buraya göndermişler.' diyorlar. Bu kimsenin programı değildir, ben oğlum için buradayım. Ne zaman oğlum gelirse o zaman buradan kalkıp evime gideceğim. Oğlum gelmeyene kadar, son nefesime kadar buradayım. HDP'den oğlumu getirmesini istiyorum. Benim ne HDP ne de AK Parti ile hiç bir sorunum yok."

"Ölsem kızım eylemi sürdürecek"

Oğlunun kaybolmasının tek sorumlusunun HDP olduğuna işaret eden Akar, "Ne yaptıysa HDP yaptı. HDP, onu korkutarak veya tehdit ederek röportaj yaptırmış. Oğlumun nerede olduğunu bilmiyorlarsa nasıl röportaj yaptılar? Oğlum gelmeden buradan gitmem, ben ölsem kızım gelip burada eylemi sürdürecek." ifadelerini kullandı.

"HDP benim tek düşmanımdır"

Gelirleri düşük olduğu için çok zor şartlarda oğlunu büyüttüğünü vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"HDP kimseyi kandırmasın. Madem barış istiyorlar neden çocukları dağa çıkarıyorlar? Ben bunu lanetliyorum. Çocukları kaçırıyorlar. Diğer iki çocuğumu da onlar kaybettirdi. Yüreğim yanıyor, yüreğim parçalandı. Fırat'ımı kaçırdıkları zaman Mehmet daha 7 yaşındaydı. Mehmet'im büyüdü şimdi de onu kaçırdılar. Fırat'ımı nasıl unutayım, unutulmuyor? Ama Mehmet'im aynı yola gitmesin diye Fırat'ımın fotoğrafını dahi eve asmadım ki Mehmet görmesin. HDP benim tek düşmanımdır. Bir evden 3 kişi kaçırılır mı? Ben diyorum ki Fırat ve Salim gitti Mehmet'im sağ salim evine dönsün. HDP artık elini ailemden çeksin, oğlumun yakasından düşsün ve oğlumu bana versin."

"Oğlumun kılına zarar gelse HDP'den bileceğim"

HDP'lilerin "kendisine para verildiği" iddiasına tepki gösteren Akar, "Kimse bana ne para vermiş ne de başka bir şey. Para için gelip burada oturur muyum? Ben evimde kuru ekmek de yesem gelip burada oturmam. Bu kapı zulüm kapısıdır, haksızlık kapısıdır, gençleri kandırma kapısıdır. Yüreğim yandı, ciğerim parçalandı. Beni bitirmesinler, oğlumu bana versinler. Oğlumu kandırmasınlar, onu bıraksınlar. Oğlumun kılına zarar gelse HDP'den bileceğim, burnu dahi kanasa sorumlusu HDP'dir." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • sultan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarınıza böyle sahip çıkacaksınız başka türlü mücadele mümkün değil. Çocuk dağa çıkınca devlet mecbur teröristle mücadele etmek zorunda. Gidip dağda bayırda şehirde yaylada birini vurmasın diye.
    Cevapla
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    hdp neden kapatılmıyor???
    Cevapla
  • kapılı 4 yıl önce Şikayet Et
    kapatsan hemen başka bir isimde yeni parti kuruyorlar.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerde göğsünü gere gere hdpye oy vereceğini söyleyen halkın sanatçıları nerdeler adalet hak hukuk diye kendini parçalayan vicdan sahibi sanatçılarımız niye konuşmuyorlar
    Cevapla
  • Kürd 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp kominist ateist leninist dinsiz Marksisttir biz müslüman kürdlerden uzak dursun cehenneme kadar yoları var lanetli ırkçılar defolun gidin leninin soysuzları
    Cevapla
  • Elazigli 4 yıl önce Şikayet Et
    Anam sen yalniz kalmisin nice böyle gec pkk öldürtü nerde onlarin anasi babasi Allah senden razi olsun sen bunu cesurce dile getirdin ben bir kürt olarak senden gurur duyarim senin yüregin yanmis bizimde beraber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!