Ermenilerden büyük saygısızlık!

Ermenistan’ın Şirak vilayetinde, Osmanlı Devletinin son Sadrazamlarından Talat Paşa’yı katleden, Ermeni suikastçi Soğoman Tehliryan’a ait bir heykel dikildi. Heykelin, ayak ucunda ise Talat Paşa’nın kesik başı simgelenerek, büyük bir saygısızlığa imza atıldı.

Ermenilerden büyük saygısızlık!
Ermenilerden büyük saygısızlık!
GİRİŞ 26.08.2019 10:29 GÜNCELLEME 26.08.2019 10:29
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Heykelin, ayak ucunda tasvir edilen İttihad Terakki hareketinin öncülerinden Mehmet Talat Paşa’nın kesik başı, bilinçli bir şekilde heykele koyulması dikkat çekti. Ermeni suikastçi Tehliryan, bilindiği üzere Talat Paşa’ya Berlin’de suikast düzenlemesinden dolayı Ermenilerden tarafından sözde “milli kahraman” olarak anılıyordu.

 

 

TALAT PAŞA SUİKASTİ

Mehmed Talât Paşa, Osmanlı Hürriyet Cemiyeti’nin kurucu lideri ve İttihat ve Terakki’nin kurucularından ve önde gelen liderlerinden olan Osmanlı devlet adamıdır.

 

 

Talat Paşa, 1874 yılında Edirne’de dünyaya geldi. Babası Kırcaali’nin Çepelce köyünden Ahmet Vasıf Efendi, annesi de Pomak ve Türk soylu bir aileye mensup Hürmüz Hanım’dır.

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde adı Enver Paşa ve Cemal Paşa ile sıkça anılan, onlarla beraber siyasi gidişatı belirleyen Talat Paşa, 1.Dünya Savaşı’nın kaybedilmesinden sonra Almanya’ya gitti.

İttihat ve Terakkî erkânının öldürülmesi kararını alan Taşnak Partisi, bu görev için Soğoman Teyliryan adlı bir Ermeni’yi görevlendirdi. Teyliryan, 15 Mart 1921’de  Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charlottenburg semtinde Talat Paşa’yı tek kurşunla öldürdü.

Ölümünden sonra Berlin’de Türk Mezarlığına gömülen Mehmet Talat Paşa’nın mezarı, 1943 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’ye taşınmış ve Abide-i Hürriyet şehitliğine gömülmüştür. 

YORUMLAR 98
  • Ulu Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ne olursa olsun, bir Türk idarecisinin bu halde olması Türk Milletine yapılan bir hakarettir...
    Cevapla
  • M.ASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İttihat ve Terakki Fırkası bugün ki temsilcilerine ithaf olunur.
    Cevapla
  • Mustafa sarp 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman arkadaşlar Ermenistan'a laf söylemeyin. Ermenistanda özellikle giyim üzerine bir sürü Türk mağazası ve diğer bazı firmaların temsilcileri var.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 4 yıl önce Şikayet Et
    Be hey CHP seçilmiş yerine kayyum olmaz diyeceğine ecdadına sahip çık.
    Cevapla
  • Aslan baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes aslına rucu eder.ermeni ye de başka bir şey yakışmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!