Türkiye şehitlerini uğurladı! Binlerce vatandaş akın etti

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-3 Harekatı'nda bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Şehit askerler binlerce vatandaşın katılımıyla ebediyete uğurlandı.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Binlerce vatandaş akın etti
Türkiye şehitlerini uğurladı! Binlerce vatandaş akın etti
GİRİŞ 26.08.2019 20:07 GÜNCELLEME 26.08.2019 20:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Irak'ın kuzeyinde devam eden 'Pençe-3' harekatında, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Üzeyir Aslan'ın (30) cenazesi memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde sol yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Seher Aslan (27) ile annesi Sultan Aslan (56), Türk bayrağına sarılı tabuta asker selamı verdi.

 

 

'Pençe-3' harekatında teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Üzeyir Aslan için Düziçi ilçesindeki İrfanlı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

 

 

Törene Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, şehidin babası Mehmet (54), annesi Sultan (56), eşi Seher Aslan (27), akrabaları, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından camiye getirildiği anda duygusal anlar yaşandı. Şehidin annesi Sultan ile eşi Seher, asker selamıyla tabutu karşıladı.

Acılı baba Mehmet Aslan, ağlamayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız izin verirse ben de gideceğim. Arkada yeğenlerim var intikamını alacaklar. Kahraman gibi savaştı benim oğlum, onları yedi. Benim arkamda Türkiye Cumhuriyeti var, onların arkasında ne var? Sandalyeye de oturmayacağım, dimdik ayaktayım" dedi. Şehidin gözü yaşlı annesi Sultan Aslan ise "Benim kuzum ölmedi. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Benim kuzum Düziçili. Anam oturuyor demesin diye ayaktayım" diye ağıt yaktı.  

YOZGAT ŞEHİDİ EBEDİYETE UĞURLANDI

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-3 harekatında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yunus Şahin (25) memleketi Yozgat'ta düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Eğlence köyünde düzenlenen cenaze törenin, şehidin ailesi, yakınları, Yozgat Valisi Kadir Çakır, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, İl Jandarma  Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİT ANNELERİ TESKİN ETTİ

3 çocuklarından birisi şehit olan Şaziye ve Nebi Şahin çifti, cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Gözyaşı döken Şaziye Şahin'i, köyde oturan şehit anneleri Selma Dargın, Şerife Demirci, Zeliha Büyüksoy, Tuğba Erdoğan teskin etmeye çalıştı. 4 şehit annesi daha sonra şehit Yunus Şahin'in Türk bayrağına sarılı tabutu başında, "Oğluma selam götür" diyerek gözyaşı döktüler.

'DİĞER OĞLUMU DA ŞEHİT VERMEYE HAZIRIM'

İl Müftüsü Salih Sezik, öğle namazı ardından cenaze namazını kıldırdı. Helallik alınması öncesi mikrofon uzatılan şehidin babası Nebi Şahin, "Bu oğlumu hak yolunda şehit verdim. Gerekirse diğer oğlumu da şehit vermeye hazırım, bu hainlerin önüne geçmek için. Allah bunlara fırsat vermesin. Allah ordumuza, milletimize yardım etsin, güç, kuvvet versin" diye konuştu.

Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ER YILMAZ'I BİNLERCE HEMŞEHRİSİ UĞURLADI

Irak'ın kuzeyinde devam eden 'Pençe-3' harekatında, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Durdu Oğuzhan Yılmaz (25) memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Durdu Oğuzhan Yılmaz için Bahçe ilçesindeki Ağcabey Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri ile şehidin annesi Gülsüm Yılmaz, kardeşleri, akrabaları ve yaklaşık 5 bin Osmaniyeli katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından camiye getirildi. Acılı aile, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

'KİMSE BÖYLE DÜĞÜN KURAMAZ'

Şehidin kız kardeşleri, "Nasıl da yatıyor benim kardeşim. Bugün bizim düğünümüz. Kimse böyle düğün kuramaz" diyerek ağıt yaktı. Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Merkez Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Bekar olan şehidin babası Mehmet Yılmaz'ın 2 yıl önce kanser hastalığından yaşamını yitirdiği öğrenildi.

YORUMLAR 20
  • osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Mülsümanlar arasinda Ölümler bitrilmeli
    Cevapla
  • Süleyman BENLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Ateş düştüğü yeri yakıyor.Biz kıymet bilmezlere hakkınızı helal eyleyin....
    Cevapla
  • Süleyman BENLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Ateş düştüğü yeri yakıyor.Biz kıymet bilmezlere hakkınızı helal eyleyin....
    Cevapla
  • Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Neylesin dünyanın güzelliğini artık o şehitler, Cennet müjdesi vermişken hazreti Peygamber..
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehitlerimizden razı olsun inşaallah geride kalanlara dayanma gücü versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız