CHP'den 'şaşırtmayan' açıklama: HDP kardeş partimiz

Teröre destek verdikleri gerekçesiyle görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına yine CHP sahip çıktı. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yımaz, "HDP bizim kardeş partimizdir" dedi. Kayyum kararını kınadıklarını söyleyen Yılmaz, "HDP'nin her daim arkasında durmaya, yanlarında olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

CHP'den 'şaşırtmayan' açıklama: HDP kardeş partimiz
CHP'den 'şaşırtmayan' açıklama: HDP kardeş partimiz
GİRİŞ 27.08.2019 10:33 GÜNCELLEME 27.08.2019 10:33
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

CHP, HDP'nin görevden alınan belediye başkanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Son olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz'ın, "HDP bizim kardeş partimizdir" sözleri tepki çekti. 

 

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, HDP ilçe binası önünde konuşma yaptı. Teröre destek veren belediyelere kayyum atanmasını eleştiren Yılmaz, "HDP bizim kardeş partimizdir. Her daim arkasında durmaya, yanlarında olmaya hazırız. Bundan sonra bütün demokrasi güçlerinin eylemlerinde tekrar bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı. 

HDP'li belediyelerin teröre destek vermesiyle ilgili bir ifade kullanmaktan kaçınan Yılmaz, kayyum kararlarını "faşizm" olarak yorumladı. Kendi partisini ve HDP'yi "devrimci" olarak niteleyen Yılmaz, "Belediye başkanlarımızın arkasında duracağız" mesajını verdi. 

 

 

"BU TERÖR KARDEŞLİĞİDİR"

Musa Yılmaz'ın açıklamalarına çok sayıda tepki geldi. Vatan Partisi Gebze ilçe Yönetimi de, Yılmaz'ın sözlerini şu sözlerle kınadı: 

Bölücü, terörist bir parti Atatürk'ün kardeşi olamaz. Bu terör kardeşliği, Amerikan kardeşliğidir. Atatürkçü CHP'li vatanseverler bu açıklamayı reddetmelidir. HDP'li belediyeler, PKK'lıları belediye kadrolarında görevlendirmişler, parasal olarak beslemişlerdir. Bu durumdaki partiyi, CHP kardeş ve devrimci parti ilan edemez.

YORUMLAR 80
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Dağdakiler amca oğlunuz şehir içinde dolananlar kuzeniniz sizin kim olduğunuz belli. Atatürkün Partisini terörün yuvası haline getiren halsiyetsizlersiniz.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamadan sonra bir sürü kardeşin oldu
    Cevapla
  • Angara 4 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman sizde bölücü örgütü kardeș olarak görüyorsunuz terör örgütünün döktüğü kanı Onaylıyor destekliyorsunuz ayrıca sizinde hedefiniz ülkeyi bölüp parçalamak oluyor kan kardeșinizde apo oluyor?.
    Cevapla
  • CHP 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin çooook kardeşin varmış
    Cevapla
  • Ahmet1 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin seçime kadar hepsi unutulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası