CHP, SU-35 ve SU-57'lere de karşı çıktı

Türkiye ile Rusya arasında savaş uçağı alımına ilişkin görüşmelerin başladığı haberleri üzerine CHP'den ilk tepki geldi.

GİRİŞ 28.08.2019 13:32 GÜNCELLEME 29.08.2019 09:21
Bu Habere 386 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'daki temasları sırasında Vladimir Putin ile SU-35 ve SU-57'lerin satışını masaya yatırdı.

 

 

Görüşme öncesinde iki lider, uzun uzun SU-57'yi inceledi. Erdoğan'ı konuyla ilgili bizzat Rus Lider Putin bilgilendirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye ile Rusya arasında görüşmelerin başladığını duyurdu.

 

 

RUSYA: ÇOK İLGİ GÖSTERİLDİ

Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Birimi Başkanı Dmitry Shugaev ise, "Çok ilgi gösterildi, sözleşme görüşmelerinden bahsetmek için erken, henüz bir başvuru yapılmadı, istişarelerin yapılması gerekiyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

Türkiye ile Rusya arasında gelişen bu sürece ilişkin ilk tepki CHP'den geldi.

CHP: ENDİŞELİYİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Türkiye'nin bir NATO üyesi ülke olduğunu unutmamak gerekir. Eğer Türkiye NATO yükümlüleriyle uyumlu olmayan birtakım silah tercihleri yapmaya devam ederse, bunun Türkiye'nin güvenliği açısından fevkalade ciddi ve çok olumsuz yansımalarının olacağından endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP 180 DERECE DÖNDÜ

Geçmiş yıllarda sosyalist bir tavır sergilemeye çalışıp sözde ABD karşıtlığı tavırlarıyla hatırlanan CHP şimdi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan neredeyse tam karşısında olmaya devam ediyor. Rusya lideri Putin ve Erdoğan'ın görüşmesinin ardından CHP, ABD sözcülüğüne soyunarak görüşme karşıtı ifadelere başvurdu. 

 

YORUMLAR 386
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelen her sese aldıracak olursan kervan bir adım bile atamaz. Bunlar bitmez, Bir şey yapılacak sa zaten bunlara rağmen yapılacak. Maalesef bu topraklarda bir, vatan sever, vatanı ve milleti için çalışan lider çıkarsa, en az yüz tane işbirlikçi, üç kuruşluk menfaate hatta iplerini tutan efendilerinin bir aferini ne kendi vatanını ve değerlerini satan, batı hayranı aşağılık kompleksli satılmış hain çıkar.
    Cevapla
  • BALIKESIRLI 4 yıl önce Şikayet Et
    bos laf bunlar aldirmayin ! Adam hala NATO diyor nato elinden gelse bizi bir kasik suda bogacak .
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bir an önce kendi uçağımızı yapıp dışarıya bağımlılıktan kurtulmamız şart.
    Cevapla
  • Zekeriya 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kanımıs bir karar. Batılıların Türkiyeyi her zaman engellediğini bilmeyen yok. Verdikleri hiç bir sözü bugüne kadar tutmadilar. Ingilizler bir zaman paraları ödenen savaş gemilerini vermediği gibi. AB Suriyelilerin Türkiye de kalması sağlanırsa söz verilen milyarları verilmemesi gibi. ABD Türkiyeye Patriot sözü verl 20 yılı aşkın zaman beklemesi gibi. AB nın Türkiye ye ab ye alma sözü verip kurulduğu yıllardan beri beklettigi gibi. Bunlardan mi hayır bekleyecek Türkiye. ABD Türkiye sınırında pkk-pyd ye silah satıp onları desteklemesi gibi. Bunlardan bize hayır yok.
    Cevapla
  • BAŞARAMAYACAKSINIZ. 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP alışmış AKP nin projelerini çalmayı.konu uçak olunça çalamayacağı için ABD nin maşalığını devam ettiriyor.onların hafsaları almaz bizim bu uçakları alıcağımıza.maksatları çamur at izi kalsın.israil+ingilizler+chp.ltd şti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...