Ve yakalandı! Bağcılar'da akılamaz görüntü

Bağcılar’da trafikte seyrettiği esnada otobüsü çocuğa kullandıran sürücü, sivil trafik polisi tarafından yakalandı. Ehliyetine el konulan sürücüye 343 lira idari para cezası kesildi.

GİRİŞ 31.08.2019 06:42 GÜNCELLEME 31.08.2019 06:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bağcılar’da belediye otobüsü seferini yaptığı esnada bir yolcunun cep telefonu ile kayda aldığı görüntüler "Bu kadarına da pes" dedirtti. Trafikte seyir halinde olan otobüs sürücüsü, direksiyonu çocuğa vererek aracı kullandırttı. Dakikalarca bu şekilde giden sürücü bir de cep telefonuyla oynayıp trafiği tehlikeye düşürdü. Hem kendi hem çocuğun hem sürücüleri hem de yolcuların canını tehlikeye atan sürücü için polis ekipleri harekete geçti.

EHLİYETİNE EL KONULARAK PARA CEZASI KESİLDİ

 

 

Görüntülerin medyaya yansımasının ardından çalışma başlatan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, otobüsün plakasını tespit etti. Sürücüsünün de H.K. olduğunu belirleyen polis, adresini belirlediği şahsı yakaladı. Şubeye götürülen sürücüye, (Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmak) maddesinden 235 lira, (Trafik Güvenliği Ve Düzeni İle İlgili Diğer Yasak Ve Kurallara Uymamak) maddesinden de 108 lira olmak üzere toplamda 343 lira idari para cezası kesti. Ayrıca şahsın sürücüsü belgesi, "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda sağlık şartları gereğince ilgili sağlık kuruşuna sevki yapılarak geçici olarak geri alındı.

2 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAK

Şubede işlemleri tamamlanan sürücü, "Ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" maddesine adli işlem yapılmak üzere Bağcılar Polis Merkezine teslim edildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • ak genç 4 yıl önce Şikayet Et
    sorumluluk hissi olmayanların ehliyeti ömür boyu iptal edilmeli.
    Cevapla
  • IŞIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Sürücüye 343 lira idari para cezası uygulanmış ve 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile dava açılabilir'miş , Sürücünün bu yaptığı ile, canlı bomba arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum.
    Cevapla
  • yok artık 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar böyle aptalca şeyleri neden yaparlar ki?.. Hiç mi akıl yok sende birader? Kaza yapsanız pardon mu diyeceksin şükür ki bir şey olmamış bu ne sorumsuzluk düşünme özürlü akıl yoksunu densiz... Sen o otobüste yolcu olsan ve biri böyle bir mallık yapsa ne yapardın? Bizim milletimizde ölüme gidiyor tepki veren yok öylesi vurdum duymaz olmuşuz.
    Cevapla
  • Özgür 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların hayatı bukadarmı ucuz 300 lira ceza öde bitsin, hapis cezası neden vermiyorsun kaza yapıp insanlar ölseydi. Cezalar bu kadar hafif ve caydırıcı olmazsa tabiki suç oranı artar. Yetkililer görevini yapsın yapmıyorsa istifasını versin böyle saçmalık olmaz.
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim burda şöför otobüsü çocuğa kullandırmıyor, buradaki suç çocuğu emniyetsiz bir şekilde şöför koltuğunun yanına getirip, direksiyonu şöför kullanıyor, ama bu arada çocuğa direksiyonu ayriyeten çocukta tutuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...