Bakan Selçuk'tan öğrencilere 'sırt çantası' uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin yıl boyunca sırtlarında taşıyacakları çantaların sağlıklarını olumsuz etkilememesi için yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulundu.

Bakan Selçuk'tan öğrencilere 'sırt çantası' uyarısı
Bakan Selçuk'tan öğrencilere 'sırt çantası' uyarısı
GİRİŞ 31.08.2019 21:12 GÜNCELLEME 31.08.2019 21:12
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin yıl boyunca sırtlarında taşıyacakları okul çantalarının sağlıklarını olumsuz etkilememesi için yapılması gerekenleri paylaştı.

Selçuk, sosyal medya hesaplarından, öğrencilerin okul çantalarını kullanırken dikkat etmeleri gerekenlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Öğrencilere, çantalarını iki askısını da omuzlarına takarak taşımaları tavsiyesinde bulunan Selçuk şunları kaydetti:

"Eskiden beri, tek omuzda çantasıyla havalı havalı yürüyen çocukların yanına gidip 'iki omuzun var, gel paylaştıralım şu yükü' der, 'of hocam yaaaa' nazlarına rağmen çantanın iki askısını birden takarım. Bir açıdan bakınca çok küçük, ama bir açıdan bakınca, tüm yıl her sabah sırtlanacaklarını düşünürsek göz ardı edemeyeceğimiz bir detay. Okul çantalarını seçerken, hazırlarken ve takarken bunları bir düşünürsek iyi olur gençler."

Selçuk paylaşımında, okul çantalarının seçilmesi ve taşınmasında dikkat edilmesi gereken hususların yer aldığı bir fotoğrafa da yer verdi.

ÇANTANIN AĞIRLIĞI, BOYU, BEL HİZASI VE İÇİNDEKİ YÜKÜN KONUMU ÖNEMLİ

"Okul yolunda çantam sırtımda" başlıklı paylaşımda, "Görsel güzelliğinden ve modaya uygunluğundan çok çocuğun vücut yapısına uygun çantalar seçilmesi, çanta ağırlığının çocuğunun en fazla yüzde 10-15'i kadar olmasına dikkat edilmesi, eşyaların en ağırlarının sırt merkezine gelecek şekilde yerleştirilmesi, çantanın boyunun çocuğun boyuna göre ve altının bel hizasına gelecek şekilde ayarlanması" tavsiyeleri yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    başkanım benim kızımda boy uzama problemi var ve o ağır çantayı taşıdıkça birde bu sağlık problemi çocuğumu dahada çözülmez bir hale sokuyor, avrupadaki gibi okullarda dolaplı sisteme geçerseniz çok daha kolay olacak sanırım, başarılarınızın devamını dilerim saygılarımla
    Cevapla
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, eğitim ve öğrenim büyük oranda okulda olsun, kitaplar ve defterler okulda kaldın, öğretmenler ödevleri nöbetleşe verdin, çocuk sadece ödevlerini eve getirsin böylece yükü hafifletmiş olursunuz. El ele verirsek bu memlekette çözemeyeceğimiz sorun yoktur.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sisteminde sorun çocuklarımızın taşıdığı kitaplar değil.Başka büyük sorunlarımız var bakanım.
    Cevapla
  • Sezer pek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım bunun çaresi sizde
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk üstlendiği yükü öğrensin taşıgi en güzel yük kitap olsun yeterki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız