Yargıtay Başkanı'ndan tokat gibi 'AB' çıkışı!

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2019-2020 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Yargının, yasama ve yürütme organı başta, tüm güç odakları karşısında bağımsız olması, hukuk devletinin değişmez ilkesidir." ifadelerini kullandı. Yargıtay Başkanı Cirit ayrıca, ''AB’nin raporu değersiz bir kağıt parçası.'' dedi.

Yargıtay Başkanı'ndan tokat gibi 'AB' çıkışı!
Yargıtay Başkanı'ndan tokat gibi 'AB' çıkışı!
GİRİŞ 02.09.2019 11:20 GÜNCELLEME 02.09.2019 12:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AB raporunun değersiz bir kağıt parçası olduğunu belirten Cirit, "Türk yargısına algı sistematik bir şekilde sürdürülmektedir. AB tutumuyla Türk yargısı önünde değer kaybetmiştir" dedi.

 

 

Yargıtay Başkanı Cirit 'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yargı Reformu Stratejisi'nde öngörülen 9 amacın gerçekleştirilmesi, adalet sistemimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Hakimlerin coğrafi teminatının olması, yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi açısından olumlu bir adımdır. Adli yıl açılışlarının halkın huzurunda, tüm tarafların katılımıyla şeffaf ve demokratik şekilde yapılması önemlidir."

Her yıl yargı etiğini eleştiren AB'nin yargı etiğine ilişkin raporu sakat hale gelmiştir. Uluslararası alanda Türk yargısına yönelik karalama kampanyasının parçası olan rapordaki ifadeler AB'nin Türk yargısı önünde itibar kaybetmesine yol açmıştır. Türk yargısına yönelik olumsuz hava oluşturma çabaları sistematik bir şekilde devam etmektedir. Dünya Ekonomik Formunun 2018 yılı küresel rekabetçilik raporunda Türkiye'deki yargı bağımsızlığı 111. sırada gösterilmiştir. İdam cezalarının günlük yaşam haline gelen Mısır 29. sırada, Cemal Kaşıkçı cinayetinin üstünü örten Suudi Arabistan ise 24. sırada gösterilmiştir. Bu iki örnek bile nasıl bir kirli propaganda yürüttüklerinin açık kanıtıdır. 

FETÖ soruşturmaları kapsamında eski yüksek yargı üyesi 178 kişi hakkında fezleke düzenlenmis, bunlardan 175'i hakkında dava açılmıştır."

YORUMLAR 12
  • Deli dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay başkanı , yargıtayda her sorun bitti de, personel sıkıntısından bahsediyor, diğer taraftan Demirtaş tahliye ediliyor. Söyleyecek söz bulamıyorum.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın ve avrupanın adamlarını ve ajanlarını yargılamayıp darbe yapanları yargılamayıp serbest bıraksaydık o zaman bizi 1.seçerlerdi.
    Cevapla
  • Turan ŞENGÜL 4 yıl önce Şikayet Et
    yargıtay başkanını tebrik ediyorum Bu ülkenin ve toplumunun menfaatleri neyi gerektiriyorsa avrupanın şakağına Türkün damgasını vurnuz
    Cevapla
  • Vatansever DB 4 yıl önce Şikayet Et
    Adliyeciler neden uzun süreli tatil yapıyor? bilen varsa bilgilendirebilir mi acaba.
    Cevapla
  • Vaaay 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatil falan yok sadece duruşma konulmuşor 1.5 ay. Yoksa savcılar, kalem memurları ve diğerleri herkes adliyede. İşin düşerse müracaat edebilirsin.
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    maalesef kardeşim ! Lakin "ADALET GECİKMEZ, TEZ VERİLMELİ" olmalı dusturumuz ! ama nerede.
    Cevapla
  • Hadi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2019-2020 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Yargının, yasama ve yürütme organı başta, tüm güç odakları karşısında bağımsız olması, hukuk devletinin değişmez ilkesidir." ifadelerini kullandı. Yargıtay Başkanı Cirit ayrıca, ''AB’nin raporu değersiz bir kağıt parçası.'' dedi. MADEM değersiz kağıt parçası AB ile yaptığımız geri kabul anlaşmasını yırtın atın ÜLKEMİZDEKİ 12 milyon göçmeni açın kapıları AB ye gönderin ayakta alkışlayalım hadi bekliyoruz.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!