Görevden uzaklaştırılan 41 belediye başkanı hakkında karar

31 Mart yerel seçimleri sonrasında terör suçları nedeniyle görevden uzaklaştırılan 41 belediye başkanına toplam 237 yıl 237 ay 161 gün hapis cezası verildi.

Görevden uzaklaştırılan 41 belediye başkanı hakkında karar
Görevden uzaklaştırılan 41 belediye başkanı hakkında karar
GİRİŞ 03.09.2019 14:00 GÜNCELLEME 03.09.2019 14:45
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde haklarındaki terör suçları nedeniyle Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi gereğince 94 belediye başkanı  görevden uzaklaştırmış, yerlerine; valiler, vali yardımcıları ve kaymakamlar görevlendirmişti. 

 

 

Terör suçları nedeniyle görevden uzaklaştırılanların 41’i hakkında terör  ve teröre ilişkin suçlar  kapsamında ilk derece mahkemesince toplam 237 yıl 237 ay 171 gün hapis cezası verildi. Bunlardan  33’ünün Yargıtay ve İstinafta  temyiz süreci devam ediyor. 7'sinin haklarında verilen ceza kesinleşirken, 1’inin hayatını kaybetmesi nedeniyle dosyası kapandı. 

Görevden uzaklaştırılanların 52’sinin teröre ilişkin suçlardan ilk derece mahkemelerince yargılama süreçleri ise devam ediyor. 

 

 

20'Sİ TUTUKLU 

Terör suçları nedeniyle görevden uzaklaştırılan 94 belediye başkanının 20’si halen tutuklu bulunuyor. 57’sinin tutuksuz olarak yargı süreci devam ediyor, 7’si hakkında adli kontrol şartı konulurken, 8’ i hakkında ise  yakalama kararı çıkarıldı. Görevden uzaklaştırılanların 1’i berat etti,   1’i yargı süreci devam ederken hayatını kaybetti.

YORUMLAR 27
  • mahir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu karar kanunların eski olması sebebiyle çok komik 237 yıl bune ya artık kanun yapıcılar göreve adamın 70 yıl ömrü var 170 yılı nerede çekecek dünyaya birdaha gelse yinemi cezalı olacak
    Cevapla
  • şuhudi çelik 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal olan gerçekten hak ettikleri cezayı almaları gerekir, devlete vatana millete hainliğin ihanetin, casusluğun cezası hafif olmamalı, ceza devlet millet düşmanlığını teşvik etmemeli.
    Cevapla
  • Sertan 4 yıl önce Şikayet Et
    ekrem efendi BASIN aracılığıyla terörü ve teröristi desteklemiştir. ekrem hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır
    Cevapla
  • bhr bhr 4 yıl önce Şikayet Et
    belediyeler çok kötü durumda özellikle doğu nun ilçe belediyeleri gelen paralara acıyorum devlet tarafından yönetilmeli belediyeler daha adil olur. kürtler için gün uyanma vakti nasıl kullanıldıklarını görsünler" o anneler" gibi artık korku yok ...
    Cevapla
  • Gercekler acidir 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz pkk nin adamlarina vurdukca ses ya hdp den ya chp den geliyor hayret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız