Yalçın Topçu: Kürt kadını bunu bütün dünyaya haykırdı!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Ankara'da Siteler Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını değerlendirdi.

Yalçın Topçu: Kürt kadını bunu bütün dünyaya haykırdı!
Yalçın Topçu: Kürt kadını bunu bütün dünyaya haykırdı!
GİRİŞ 04.09.2019 20:27 GÜNCELLEME 04.09.2019 20:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

''SİVAS KONGRESİ'NİN 100. YILI KUTLU OLSUN''

Yalçın Topçu değerlendirmesine, Sivas Kongresi'nin yüzüncü yılını anarak başladı. Topçu Sivas Kongresi'nin, ''Misak-ı Milli esaslarımızın, belirlendiği, milli birlik ve beraberliğimizin sağlandığı, Kuva-yı Milliye ruhu ile tam bağımsızlık ve milli egemenlik için karar verildiği, gücünü milletten alan liderin seçildiği, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100. yılı kutlu olsun. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sivas Kongresi  üyelerinin bir tamamının ruhları şad mekanları cennet olsun'' dedi. 

''KÜRT, TÜRKMEN, ARAP, ALEVİ, SÜNNİ; PARTİ VE SİYASET GÖZETMEDEN KUVA-YI MİLLİYE RUHU ETRAFINDA CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA''

Topçu sözlerine şöyle devam etti: “Bugün etrafımızı saranların dedeleri o günde dedelerimizin etrafını sarmış idi, o gün dedelerimize dayatılan Sevr’i,  atalarımız, Atatürk’ün yanında tam bağımsız güçlü Türkiye diyerek yırtıp attılar. Şimdi ise onların torunları olan bizler, Gabar, Cudi, Tendürek, Kandil, Afrin, Azez, Cerablus’ta onların piyonları DAEŞ, PKK-PYD-YPG ve FETÖ’ye  karşı ; Kürt, Türkmen, Arap, Alevi, Sünni  parti ve siyaset gözetmeden  Kuva-yı Milliye ruhu etrafında cumhurbaşkanımızın yanında  tam bağımsız güçlü Türkiye için içerde ve dışarıda gereğini ölümüne  yapıyor ve yapacağız” dedi. 

''KÜRT KADINI BU FERYADI İLE ÜLKEMİZDEKİ MESELENİN BÖLÜCÜ TERÖR MESELESİ OLDUĞUNU BÜTÜN DÜNYAYA HAYKIRIYOR''

Gazetecilerin dün Diyarbakır'da  17 yaşındaki oğlunun dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP İl binası önünde eylem yapan anne Fevziye Çetinkaya'nın kuzeni Aysel Bozkurt’un HDP'li yöneticilere yönelik sarf ettiği dikkat çeken, “Başlarım sizin Kürdistan davanıza” sözlerinin sorulması üzerine konuşmalarını sürdüren Topçu: “Kürt bacımız, Kalu Bela’dan bu yana kardeşliğimizin ve bin yıllık birlikteliğimizin gereğini yapmıştır. Analar, tam bağımsız güçlü bir Türkiye’de evlatlarını yedi düvelin piyonlarına kurban vermemek için canlarını ortaya koyuyor. Kürt anası bu feryadı ile ülkemizdeki meselenin birilerinin iddia ettiği gibi bir alt kimlik-üst kimlik meselesi değil,  bölücü terör meselesi olduğunu bütün dünyaya haykırıyor” dedi. 

'ANA MUHALEFETİN KABA, PARTİZANCA AÇIKLAMALARI DÜŞMANLARI SEVİNDİRİR'

Gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel bir televizyon kanalında Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi alımı üzerine “bize kim saldıracak” sözlerinin sorulması üzerine Topçu şunları söyledi: “Devlet millet el ele, istiklal ve istikbalimiz için yedi düvelin piyonlarına karşı içerde ve dışarda mücadele verdiğimiz bu günlerde, yapıcı, yol gösterici, pozitif muhalefetin ihtiyaç olduğu bu dönemde, ana muhalefetin, ülke, bölge ve dünya gerçeklerinden uzak, bilgi ve öngörüden yoksun, kaba partizanca beyanları ülkemizin milletimizin ve devletimizin düşmanlarını sevindirir.” dedi. 

Siteler Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Tosun ise, Hükümetimizin ve Bakanlığımızın esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik yaptığı çalışmaların olumlu olduğuna dikkati çekerek, böyle devam ederse önümüzdeki sürecin esnaf ve sanatkarlarımız açısından daha da iyi olacağını, ekonomimizin de buna bağlı olarak olumlu etkisiyle bu sürecin üstesinden gelineceğine inandığını belirtti.

Program, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun  beraberindeki heyetle birlikte Siteler esnafını ziyaretiyle son buldu. Topçu, Siteler esnafının dertlerini dinledi, esnafa hayırlı iş ve bol kazanç diledi. 

YORUMLAR 1
  • Tayyip kamçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım avazınız her daim gür olsun Mevlam yar ve yardımcınız olsun .İnanıyorumki çocukları dağa çıkarılan anneler evlatlarını söke söke alacaktır. Ümit ediyorumki bu başlangıç çığ gibi büyüyüp tüm mağdur anneleri aynı safta toplyacaktır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler