Rus uzmandan S-400 yorumu: Türkiye'de atış talimi yapılabilir!

S-400 eğitiminin Hava Kuvvetleri personelinin katılımıyla Rusya'da başladığı haberini değerlendiren Rus uzman Ponomarenko, hava savunma sistemi eğitiminin karmaşık bir süreç olduğunu ve sistemin yapısı, ekiplerin koordinasyonu ve personel eğitimi gibi bir dizi alan içerdiğini belirtti.

Rus uzmandan S-400 yorumu: Türkiye'de atış talimi yapılabilir!
Rus uzmandan S-400 yorumu: Türkiye'de atış talimi yapılabilir!
GİRİŞ 05.09.2019 01:06 GÜNCELLEME 05.09.2019 01:07
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Moskova merkezli Stratejik Konjonktür Merkezi’nden 'hava ve füze savunma uzmanı' Oleg Ponomarenko, yaptığı değerlendirmede, eğitimin uzun zaman alabileceğini belirterek şöyle konuştu:

 

 

“Her halükarda tüm bunları kısa zamanda başarmak zor. Teslimat öncesinde de tam eğitim verilse de doğrudan sistemlerin konuşlandırıldığı yerde verilen eğitimin de kendi özelliği var.

"FARKLI YER ŞEKİLLERİNİN BULUNDUĞU BÖLGELERDE KULLANILACAĞI İÇİN EĞİTİM YELPAZESİ ÇOK GENİŞ"

Sistemler, belli coğrafi bölgede faaliyet gösterecek. Söz konusu dağlık bölge olduğu için ayrıca operasyon olanaklarının da düşünülmesi zorunluluğu var. Tamamen özel kullanım alanları da söz konusu olabilir. Ülkenin farklı yerlerinde birkaç farklı konum, yer değiştirme de söz konusu olabilir. Tüm bunlar ek konular. Yani eğitim yelpazesi çok geniş.

"TÜRKİYE TOPRAKLARINDA ATIŞ TALİMİ DE YAPILABİLİR"

Muhtemelen doğrudan Türkiye topraklarında atış talimini de içerebilir, bu olması gereken bir şey. Süreç oldukça uzun. Tüm bunlar eğitim ve operasyona hazır duruma getirme kavramı içinde yer almalı”.

"S-400 İŞBİRLİĞİ ÇOK DAHA DERİNLEŞEBİLİR"

Askerlerin, teçhizatın kendisi dışında, S-400’ün kullanabildiği füzeleri de incelemesi gerektiğine işaret eden Ponomarenko, bu konunun doğrudan Türkiye-Rusya anlaşmasında belirtildiğini hatırlattı.

 

 

Türkiye’nin ilgi duyması durumunda S-400 işbirliğinin çok daha derinleşebileceğine dikkat çeken uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada farklı seçeneklerin olabileceğini düşünüyorum. Türkiye’nin öncelikli talepleri, istedikleri belli bir takımı öngörüyor. Ama zannımca bu süreç içinde henüz kapanmayan şeyler, bu sistemlerle donatılan Türk birliklerin beklenmedik bir şekilde karşı karşıya kalabileceği tehditler çıkabilir. Bu durumda bir çeşit yardım isteyebilirler. Belki de eğitimini almadıkları başka türlü hedefler çıkabilir. Tüm bunlar olabilir.

Hatta satış sonrası servis kapsamında ek ikmaller söz konusu da olabilir. Küçük değişiklikler sayesinde müşterinin istediği bazı özellikler iyileştirilebilir ve eğer Rus tarafı bunu mümkün bulursa bu seçenek ihtimal dahilinde."

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 29
  • berzah_ 4 yıl önce Şikayet Et
    chp lideri ne gerek vardı neden aldılar anlamıyorum diyor,zaten anlasa millet seni başkan yapardı,düşman ne zaman ankaraya ayak basar sen o zaman anlarsın da iş işten çoktan geçer,atış talimini israilin heronlarına yapın cirit atıyorlar güneydoğuda
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    acilen bir sürgün yasası çıkarılıp derhal bu uygulanmalı bu kadar çok hainin olduğu bir memlekette ne yazıkki gelişim, ilerleme olmaz derhal bunun tartışılması gerekiyor Reis demişti bilet parasını verelim istedikleri ülkelere gönderelim ama devletin kademelerinden ses çıkmadı İnşaAllah biran önce uygulamaya geçerler
    Cevapla
  • Miskin 4 yıl önce Şikayet Et
    Türlü zahmetle topladığı fındığı iş kurutmaya gelince yerinde sayıyorsa tüccara zararına satıyorsa, ya kafa çalışmıyor yada tembeliz. Füze sistemi daha karmaşık. İş tarladan yani temelden başlar.
    Cevapla
  • dalgiç 4 yıl önce Şikayet Et
    Merale ve kılıçtaroğlu na da iki tane yollayın uyansınlar....
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu denemeyi yapsak en başta CHP, Kemal ve Antirikot dışarıya jurnaller. Sonuçta netice değişmez it ürür kervan yürür.
    Cevapla
  • olabilir 4 yıl önce Şikayet Et
    antrikot komik olmuş :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!