Gaziantep’te Şehitler Abidesi önünde HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmasını protesto etmek isteyen gruba, bölgeden geçen bir kişi tepki gösterdi.

Gaziantep’te HDP Millekvekili Mahmut Toğrul ve bir grup partili Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının terör soruşturmaları kapsamında görevden alınmasını protesto etmek için Şehitler Abidesi'nin de bulunduğu Yeşilsu Parkı'nda bir araya geldi. Polis ekipleri, meydanda toplanarak oturma eylemi ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba eylemin kanunsuz olduğunu belirterek, dağılmalarını söyledi.

Polisin ikazına uymayan partililer, daha sonra çevik kuvvet ekipleri tarafından çembere alındı.

Bu sırada oradan geçen bir kişi ise, Şehitler Abidesi'nin önünde bu tür eylemlerin yapılmaması gerektiğini söyleyerek, ”Şehitler abidesinin önünde PKK eylemi olmayacak. PKK’lıların burada yeri yok. Bunların şehitler abidesinin önünde ne işi var” diyerek tepki gösterdi.

Adı öğrenilemeyen kişi daha sonra polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Öte yandan aralarında HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’unda bulunduğu grup basın açıklaması yaparak dağıldı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Aliglr 05.09.2019 20:37
    Hdpkk bi bitmediniz . Kürtçülük adi altında yaptığınız terörden başka birşey değil.antebi kizdirmayin benden soylemesi
  • Samii 05.09.2019 14:38
    Bunlar chp den cesaret alıyor. İmamoglou istanbul dışında her yerde.
  • Nurullah 05.09.2019 14:29
    Kandilden emir mi geldi.Toputopu 3,5 pkk lı.Bu vatanda size yer yok.Aslında çok kolay sizi yok etmek ama devletimiz çok insaflı davranıyor
  • serdar 05.09.2019 14:06
    evt antepte bayağı duyarlıymış 1 kişi çıkmış iyi adamı dövmemişler .
  • oraloğlu 05.09.2019 13:19
    nasihat ve bilgilendirme: siz .. propoganda yapanlar. cümbür cemaat helaktesiniz. bis an önce ölüm belirtisi çıkmadan evvel tövbe ediniz. tövbenizde samimi olunuz. müşahade yakin ehlinden.
Daha fazla yorum görüntüle