Diyarbakırlı annelerin cesareti HDP'ye kepenk indirtti

Oğlu HDP tarafından dağa kaçırılan Hacire annenin mücadelesi Diyarbakırlılara örnek oldu. 8 aile HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem başlattı. Uzmanlar, annelerin yaptığı eylemin önemini Haber7.com için anlattı.

GİRİŞ 05.09.2019 14:55 GÜNCELLEME 05.09.2019 16:54
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

HDP Diyarbakır İl Binası önünde, çocukları dağa kaçırılan anneler eylem başlattı. Hacire annenin başlattığı eylemden cesaret alan aileler, "Çocuklarımızı almadan gitmeyiz" mesajı veriyor. Annelerin kararlılıkları tüm ülkede de takdirle karşılanıyor. Uzmanlar, annelerin bu duruşunun önemini Haber7.com için yorumladı. 

Eski AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, Eski Refah Partisi Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı, Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay ve Yazar Ömer Serdar Kaplan'ın açıklamaları şöyle: 

ORHAN MİROĞLU: KÜRT ANALARI 'PARTİYA ME' DİYOR

Kürt anaları bir zamanlar evlatlarını, gözaltı merkezlerinde ölü/diri arıyorlardı. Şimdi ‘partiya me’ deyip yıllardır oy verdikleri partinin binalarında arıyorlar.

O binaların kapıları yüzlerine kapansa da, ey senyor ve senyoritalar, haberiniz olsun, yeni bir tarih yazıyorlar.

 

 

 

ÖMER VEHBİ HATİPOĞLU: PKK'NIN İDEOLOJİK SAPKINLIĞINI ORTAYA KOYDU

 

 

Ben, çocukları HDP kanalıyla dağa çıkarılan annelerin, HDP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmalarını, STK ve devlet kurumlarının da bu insanlara ücretsiz adli yardımda bulunmaları önerisinde bulundum.

Annelerin feryadı yürek acısı. HDP ve PKK’nın Kürt halkına yaşattığı acının çok açık ve net bir göstergesidir. Kendi çocuklarını Avrupa başkentlerinde okutan, Avrupa’da sörfe ve spor etkinliklerine gönderen HDP yöneticilerinin mazlum Kürt çocuklarını dağa ve ölüme yollamaları onların ideolojik sapkınlıklarının en net ifadesidir.

 

 

Bundan önceki yıllarda halk PKK’nın korkusuyla kepenk kapatıyordu. Bu cesur annelerin eylem HDP il binasına kepenk çekilmesine yol açtı. Bu da gelinen noktada terörle mücadelede Türkiye’nin ciddi başarılar elde ettiğinin bir göstergesidir.

Bu nedenle mücadelenin aksatılmadan sürdürülmesi ama mazlum halka da sahip çıkılması ve yardım edilmesi devletin en temel görevlerinden biridir.

ÖMER SERDAR KAPLAN: SİYASİ MÜDAHALE OLMAMALI

 Şu anda tabii bunu olumlu bulmakla beraber siyasi çevrelerin müdahil olmaması gerektiğini düşünüyorum. Siyasi çevreler müdahil olurlarsa annelerin daha çok yüreklenmesi anlamında olumsuz etkiler yapabilir.

Olay müspet bir olay. Birilerinin daha belki yeniden çocuklarını talep etmesine sebep olabilir. Fakat dediğim gibi bu iş biraz da siyasetçilerin dışarıda kalması, sivil toplum alanının daha aktif hale gelmesi şeklinde yürürse ben cesaretlenmenin artacağını düşünüyorum. Ama işin içine siyaset müdahil olursa, o zaman da bu iş fazla sürmeden biter.

 

EMİN PAZARCI: ANNELER HDP'YE KEPENK KAPATTIRDI

HDP ve PKK birlikte yıllarca doğu ve güneydoğuda esnafa baskı yaptılar, anayasal iş ve çalışma hürriyetini elinden aldılar.

Terörle mücadelede gelinen son noktada kendileri kepenk kapatmak zorunda kaldılar.

Acılı anneler Diyarbakır HDP il binasının kepenklerini kapattırdı. Terörle mücadelede önemli bir kırılma noktasıdır bu. O anneleri kutlamak ve milletçe destelemek zorundayız.

AHMET AY: ANNENİN GÜCÜ ÜSTÜNE BİR GÜÇ YOK

 Fıtri olarak bir annenin canını feda edeceği tek insan evladıdır. Keza babaların da hem canlarını uğurlarına rahatlıkla feda edebileceği yegane varlıkları evlatlarıdır. PKK 80’li yıllardan itibaren bu halkın evlatlarını çalarak, kandırarak, inka ederek bazen de dönemin yanlışlıklarından dolayı bu milletin çocuklarını dağa çıkardı.

Biz küçükken göl kenarına gittiğimizde uzaktan su attıklarında korkardık. Suya daldıktan sonra artık o dalgalarla hemhal olduktan sonra korkunuz geçiyor. Korkunuz geçince kulaç atıyorsunuz. Artık neşenize bakıyorsunuz.

Bu meselede de PKK yıllardır estirdiği terörden dolayı vatandaşın kalbine bir sıkıntı yerleştirdi. 10 yıl kadar önce başlayan bu süreç daha sonra 2014’te annelerin evlatlarını istemesiyle devam etti ama bu kadar kararlılık görülmedi. Şimdi aileler o korkularını yendiler. Evlatlarını istiyorlar. Canımızı vermeye de hazırız diyorlar.

PKK bir dönem için çocukları kandırarak dağa götürebilir. PKK bir süre kadar şehirde tedirginlik oluşturabilir. Ama nereye kadar, ne zamana kadar? Dünyanın hiçbir örgütü ilelebet kendi terörünü hakim kılamamıştır. Belli bir süreden sonra vatandaşın canına tak eder. Artık anneler evlatlarımıza olan bize olsun diyor. Anne yüreği bu. Anne yüreğinin gücünden daha güçlü beşeri bir güç yeryüzüne gelmemiştir, gelmeyecektir. HDP’nin de PKK’nın da onlara destek verenlerin annelerin yüreğindeki bu intizarı görmesi lazım ve ona göre artık silah, terör şiddetinin geçerli olmadığını görmesi lazım. Bu dalga dalga büyüyecek. 

Daha önce PKK zorla kepenkleri kapattırıyordu. Şimdi vatandaş kendisi gidip HDP’ye gidip kepenk kapattırıyor. Kepenk öyle değli böyle kapattırılır dercesine. Annelerin feryadı, gerekirse kendi bedenlerini tehlikenin kucağına atıp, evlatlarını almaya esas alıyorlar. Bu kararlılık var annelerde.

Vatandaş, STK’lar, siyasi partiler şova kaçmadan ailelerinin yanında olduklarını, gerekirse onlarla beraber açlık eylemleri yapacaklarını görmek ayrı bir güç; hem aileler hem millet için.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 83
  • velhasıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki bazı sivil toplum kuruluşları bu olaya destek vermeliler hatta o binanın önüne çadırlar kurup destek vermemeliler bak o zaman HDP ne oluyor orada.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi kürt analr birleşin çocukalrınızı öldüren taciz eden bu hdp ye tavır koyun.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca hep şunu düşündüm ve üzüldüm kandırılarak dağlara çıkarılan gençler hem kendi analarını hemde mehmetçiklerimizin analarını ağlattılar kafirler münafıklar öyle plan yapıyorlarki tam ailenin candamarını kesiyorlar Oyun bozuldu Zalimleri Allahım sana havale ediyoruz.
    Cevapla
  • kimsesiz 4 yıl önce Şikayet Et
    hdp hani ezilenin yanındaydı onların çirkef yüzünü Rabbim herkese gösteriyor ama bir kısım çıkar için bir kısımda korkaklığında ses çıkarmıyordu analar ayağa kalkarsa değil hdp destekcisi chp v e bütün emperyalist gücler bir araya gelse karşı koyamazlar evvel ALLAH
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Ana aslanlar yavrularını kapan sırtlanların inini sardı öfkeleliler sırtlanları parçalıyacakllar sırtlanlar inlerinde korkularından saklanıyorlar,artık ana aslanlar sırtlan sürüsünden çekinmiyor ama baba aslanlar nerde....??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı