Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanına ettiği hakaretleri mahkemede inkar etti

Sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün görülen davasında yine inkar siyasetine başvurdu.

Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanına ettiği hakaretleri mahkemede inkar etti
Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanına ettiği hakaretleri mahkemede inkar etti
GİRİŞ 06.09.2019 12:56 GÜNCELLEME 06.09.2019 12:57
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün görülen davasında yine inkar siyasetine başvurdu. Kaftancıoğlu, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir" ifadelerini kullandı. Sosyal medyadaki hakaret paylaşımları inkar eden Kaftancıoğlu'nun 17 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

 

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun davası başladı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada mahkeme başkanı Akın Gürlek, geçen celse savcının esas hakkındaki mütalaasını bildirdiğini belirterek önce katılanlara söz verdi. Katılanlar, Kaftancıoğlu'nun cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra sanık Canan Kaftancıoğlu'na söz verildi.

 

 

Kaftancıoğlu, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir" ifadelerini kullanarak, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları inkar etmesi dikkat çekti.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI TALEP ETMİŞTİ

18 Temmuz'daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını bildiren savcı, sanık Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek" ve "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan zincirleme olarak 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

.

YORUMLAR 54
  • Liepke 4 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk e de hakaret ediyor bu kadın Ata vatanına ihanet etmez pkk ile kol kola olan da kim millet gayet iyi biliyor
    Cevapla
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu aymaza ahlak yoksununa verilen ceza inanin mükafattir en az 15-20 yıl yatmasi gerekiyor alalen açiktan devlete ve onun başindaki Cumhuru Reise hakaret ediyor dağdaki yoldaşlarina militanlara lağım farelerine ise selam gönderiyor bu edepsizin içeride çürümesi gerekiyor Savcilarimiza Hakimlerimize güvenimiz tamdir.
    Cevapla
  • faruk ulubay 4 yıl önce Şikayet Et
    bu şahıs tam bir dhkpc teröristidir
    Cevapla
  • saim 4 yıl önce Şikayet Et
    Güneşte konuşur, gölgede inkar ederler. CHP lidir, yapar.
    Cevapla
  • izmirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam fetö taktiği. Bombala öldür, sonra hayır ben yapmadım ki! de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt