Havlıyor diye öldürülmüştü, karar belli oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, havlamasına kızdığı, komşusunun köpeği 'Duman'ı av tüfeğiyle vurarak, öldüren A.A.Ç.'ye (16) 1035 liralık para cezası kesildi.

Havlıyor diye öldürülmüştü, karar belli oldu
Havlıyor diye öldürülmüştü, karar belli oldu
GİRİŞ 07.09.2019 09:56 GÜNCELLEME 07.09.2019 10:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 13 Temmuz günü hayvana şiddet yaşandı. Doğançam Mahallesi'nde meydana gelen olayda, sokakta yürüyen A.A.Ç. (16),komşuları Emine Yiğit'in 'Duman' adlı köpeğinin havlamasına sinirlendi. Bahçedeki köpeğe ve Yiğit'e tepki gösteren A.A.Ç., eve giderek, ailesine ait av tüfeğini aldıktan sonra döndü.

 

 

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

DHA'da yer alan habere göre A.A.Ç., bahçe kapısından 'Duman'a birkaç el ateş etti. Çeşitli yerlerine saçma isabet eden köpek, öldü. Emine Yiğit'in şikâyeti üzerine jandarmanın gözaltına aldığı A.A.Ç., yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakılırken, tüfeğe el koyuldu. Hayvanseverler de olayın takipçisi oldu.

 

 

FEZLEKE HAZIRLANDI

Antalya Candostları Koruma Derneği Başkanı Arife Yanık, Manavgat Kaymakamlığı'na, A.A.Ç.'nin idari ve yargı yönünden cezalandırılması talebinde bulundu. Kaymakamlıkça A.A.Ç. hakkında fezleke hazırlanıp, savcılığa gönderildiği açıklandı. Kaymakamlık tarafından 'Hayvanları Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında A.A.Ç.'ye 1035 liralık idari para cezası kesildiği duyuruldu.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Antalya Candostları Koruma Derneği Başkanı Yanık ise A.A.Ç.'ye adli makamlarca da gerekli cezanın verilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

YORUMLAR 16
  • Demir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakim ne yapsaydı 16 yaşında bir çoçuğu hapse mi koysaydı. Yapılan doğru değil ancak ölen bir hayvana karşı bir çocuk var buna göre düşünün.
    Cevapla
  • Ayhan gökmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle gülünc cezalarHayvanlara yapilan iskencelerin önünü kesemez.Yaziklar olsun
    Cevapla
  • Terk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bin lira içinde boğulursun inşAllah! iyiki'de Ahiret var, yaşasın zalimler ve yandaşları için CEHENEM!
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    Komşuluk hakkına riayet edin, görmemiş gibi her evin önüne köpek bağlayıp gece gündüz insanlara havlama sesiyle eziyet etmeyin ahirette de aynı eziyeti siz görürsünüz!
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpek her yerde olmaz. Köpek havlıyor diye de öldürülmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı