Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki: Haddi aşan açıklama bu mümkün değil

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye ile ilgili yaptığı seyahat uyarısına Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada "Bir seyahat uyarısının maksat ve mahiyetini aşan ifadeler içeren bu açıklamanın iyi niyetle kaleme alındığını söylemek mümkün değildir." denildi.

Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki: Haddi aşan açıklama bu mümkün değil
Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki: Haddi aşan açıklama bu mümkün değil
GİRİŞ 07.09.2019 13:30 GÜNCELLEME 07.09.2019 14:45
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi: 

 

 

''ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ülkemize yönelik olarak yayımladığı son seyahat uyarısında genel olarak ülkemizin güvenlik koşullarının güçlü olmasına bağlı olumlu değerlendirmelerde bulunulmakla birlikte, Doğu ve Güneydoğu bölgemizdeki şehirlerimize yönelik tespit ve değerlendirmeler gerçekleri yansıtmamaktadır. Türkiye’nin terörle mücadelesini anlamaktan uzak olan bu yaklaşımlar, Hükümetimizin bu yöndeki kararlılığını sekteye uğratamayacaktır.

Bir seyahat uyarısının maksat ve mahiyetini aşan ifadeler içeren bu açıklamanın iyi niyetle kaleme alındığını söylemek mümkün değildir.

 

 

'ASILSIZ UNSURLARA YÖN VERİLMEKTEDİR'

Sözkonusu açıklamada, ülkemizdeki güvenlik ortamını doğru şekilde yansıtmayan iddialar tekrarlanmakta, bir tehdit ve güvenlik açığı olduğu yönünde asılsız unsurlara yer verilmektedir.

Türkiye’nin her şehrinde vatandaşlarımız ve ev sahipliği yaptığımız misafirlerimiz huzur ve güven içerisinde yaşamaktadır. 

ABD'YE ÇAĞRI

Öte yandan, seçilmiş olmak terörü ve terör örgütlerini destekleme özgürlüğüne sahip olmak demek değildir. Ülkemiz terörle etkin şekilde mücadele etmeye kararlıdır. Terörü destekleyenlere karşı hukuki ve meşru zeminde aldığımız tedbirler de ülkemizin bu tehditle kararlı mücadelesinin tezahürüdür.

ABD makamlarını ideolojik yaklaşımdan vazgeçerek ülkemizin gerçeklerini referans almaya, aklıselim ve mantıktan uzak bu değerlendirmeyi düzeltmeye davet ediyoruz.'' 

YORUMLAR 50
  • ejder 4 yıl önce Şikayet Et
    şeytan görsün yüzlerini şu üs lere el atma zamanı gelmedimi
    Cevapla
  • kırkdört4444 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben hemen asker altına alınmak ve bu abd, israil vb. onun bunun çocuklarını leşlerini toprağa sermeye yemin ediyorum. Galip olan daim Allahtır gerisi teferruattır. Yeter artık siyonistlere ölüm. nokta
    Cevapla
  • Mehemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gagri muslume güvenme ortak iş tutarsan her bir kelimesini kayıt altına al ve tastik ettir. Ya değilse sözünde durmaz kivirir durur.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın kuyuya attığı her taşı çıkarmaya çalıştıkça onlar da kuyuya taş atmaya devam edecekler. bu tür açıklamalara verilecek en güzel cevap... LÜTFEN GELMEYİN...
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd de her saniyede hırsızlık gasp tecavüz ve tüm sapkınlıklar olduğunu biliyormuydunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak