Hakkari-Çukurca'dan şehit haberi!

Hakkari'nin Çukurca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan asker şehit oldu.

GİRİŞ 09.09.2019 10:30 GÜNCELLEME 10.09.2019 07:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çukurca'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanıp hastaneye sevk edilen askerin, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedildi.

 

 

BÖLGEDE OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Bölgede operasyonlara devam edildiği belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

HAKKARİ'DE PKK'YA OPERASYON

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Çukurca'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve daha sonra  hastaneye sevk edilen fakat kurtarılamayan askerin Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ONBAŞI YASİN SARI

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı için taziye mesajı yayınladı.

Bakan Akar, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerini kullandı.

ACI HABER MEMLEKETİ KONYA'YA ULAŞTI

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Spingin Tepesi üs bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı'nın acı haberi memleketi Konya'ya ulaştı. 

Spingin Tepe üs bölgesinde arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı, yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sarı, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Şehit Sarı'nın acı haberi Konya'nın merkez Selçuklu ilçesindeki ailesine haber verildi. Sarı'nın bugün ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle Konya Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi.  

6 AY ÖNCE NİŞANLANDI

2'nci Hudut Tuğay Komutanlığı'nda görevli olan ve Spingin Tepe bölgesinde dün gece arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanıp, hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı'nın (23), 1 yıl önce uzman onbaşı olarak göreve başladığı belirtildi.

ŞEHİDİN NİŞAN TÖRENİ

Daha önce markette çalışan Sarı'nın, aynı iş yerinde çalışan Sedagül Ayhan ile yaklaşık 6 ay önce nişanlandığı ve seneye düğün yapmayı planladığı belirtildi.  Acı haberin ardından fenalaşan baba Erol ve anne Gülizar Sarı ise yakınları tarafından sakinleştirildi.  

DÜN HAKKARİ'DE PKK'YA BÜYÜK OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Hakkari'nin Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde 34 jandarma timiyle düzenlenen terör operasyonunda, 14 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün terör örgütü PKK'ya yönelik Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde operasyon düzenlendi. 34 timin katıldığı operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerine baskın yapıldı. Operasyonda, PKK/KCK bölücü terör örgütüne yardım, yataklık ve işbirliği suçundan 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama kararı olduğu belirtildi. 

HAKKARİ'DE ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATLAR...

Yüksekova ilçesi Uluyol köyü yolunda yapılan arama tarama faaliyetlerinde ise menfeze gizlenmiş ey yapımı patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcı, jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatılarak imha edildi. 

AĞUSTOS AYINDA 117 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ağustos ayı boyunca düzenlenen operasyonlarda 117 terörist etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Barış 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu’da barış gelmeli artık bıçak kemiğe dayandı !!! Allah şehidimize ikramını bol versin .Ruhu şadolsun . Türkiye’nin başı sağolsun .
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    idamı tekrar getirecen uzaktan yakından teröre bulaşmış hatta selam vermiş bile olanı asıcan geçecen
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sehit olmayi Allah herkese nasib etmez ,bunu neresi aci haber.
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu çukurca kurutamadık burayı ,bu kaçıncı şehidimiz,nasıl bir yer burası vurdukça ,bitmiyor,ne yapılması gerekiyorsa yapalım ne olur ,hangi dilden anlıyorsa yapalım artık, yeter bu vatan hainlerine müsama yok ..ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN...
    Cevapla
  • Şehit Yasin D 4 yıl önce Şikayet Et
    Şahadetin kutlu olsun Yiğidim. Benim yeğenimin adı da yasin di o da Şahadet şerbetini içti, Rabbim bizleri sizlerin şefaatine nail eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi