2019 Ekim ayında genel af çıkacak mı? Af çalışmasında son gelişmeler...

Af yasası ile ilgili yeni gelişmeleri merak eden vatandaşlar Ekim ayı içerisinde af çıkacak mı sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki en az 30 bin kişinin cezaevlerinden tahliye edilmesi öngörülen genel af ne zaman çıkacak? Mahkum ve ailelerini yakından ilgilendiren ceza infazı yasa teklifi ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

2019 Ekim ayında genel af çıkacak mı? Af çalışmasında son gelişmeler...
2019 Ekim ayında genel af çıkacak mı? Af çalışmasında son gelişmeler...
GİRİŞ 28.09.2019 11:44 GÜNCELLEME 28.09.2019 11:44
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Genel af yasası ve ceza indirimi hakkında son gelişmeleri sizler için derledik. Binlerce vatandaşın seçim sonrası merak ettiği konuların başında olan genel af Meclis gündemine geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği af yasası ile ilgili  "Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımız'ın çalışması var" açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan, yargı yılı açılış konuşmasında Yargı Reformu Stratejisi hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini de duyurdu. Peki infaz düzenlemesi, denetimli serbestlik ve şartlı ceza indirimi ne zaman yürürlüğe girecek. 2019 yılında Ekim ayında çıkması beklenen genel af kimleri kapsayacak?

 

 

AF VE CEZA İNDİRİMİ NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Yargı Reformu Stratejisi'ndeki hedefleri hayata geçirecek yargı paketi, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Meclis'in öncelikli gündemi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı yılı açılış konuşmasında Yargı Reformu Stratejisi hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini açıkladı. Yargıda iş yükünü azaltacak, ifade özgürlüğünü genişletecek paket ile 30 bin kişinin cezaevlerinden tahliye edilmesi öngörülüyor.

 

 

MHP'DEN AF AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekli Feti Yıldız, şartlı ceza indirimi ile ilgili "Şuan Adalet Komisyonunda sırada bekliyor. Bir an önce yasalaşması için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmıyoruz. Bu konu üzerinden sosyal medyada algı operasyonu yapanların biz kimler olduğunu biliyoruz. Yapanlar FETÖ'cüler, MHP'yi karalamaya çalışanlar..." dedi.

CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışma bir af niteliğinde değil, Şartlı salıverilme ve Denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak.

Yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak.

Ancak infaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66’sının yatılmasında değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 50’ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak. Çalışmada çocuklu kadın mahkumların cezalarının ev hapsine dönüşmesini sağlayacak bazı düzenlemelere de yer veriliyor.

ADALET BAKANI'NDAN YARGI REFORMU AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gül, "Yargı Reformu Strateji Belgesi, 82 milyonundur, bütün Türkiye'nin metnidir. Hükümetimizin, devletimizin milletimize sözüdür, taahhüdüdür. Bu belge bir referans metindir, bir pusuladır. Reformun ana ekseninde milletimiz vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Adalet Bakanlığınca hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi için ilk adım TBMM'nin açılmasıyla atılacak.

Meclise paketler halinde sunulması planlanan düzenlemelerin yasalaşmasıyla yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hak ve özgürlükler, insan hakları, adalete erişim gibi konularda yeni dönem başlayacak.

YORUMLAR 160
  • evlat 4 yıl önce Şikayet Et
    bana birsey olmaz demeyin kader mahkumuna av çıksın
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Adalet yanlız Allahın kanunları ile yönetilirse sağlanabilir. Gerisi Zırva
    Cevapla
  • zahide 4 yıl önce Şikayet Et
    benim esimi benden aldiniz anne olma hayallerimi benden aldiniz benim gibi binlerce kisi var buyuklerimiz olarak sizden af istiyoruz allah kolunu af eder bir kol bir kolu af eti cuk mu ?
    Cevapla
  • erturk 4 yıl önce Şikayet Et
    benım oğlumda cezaevınde ölen kişinin aileside bazıları gıbı benım yerıme devlet afedemez dıyor dıyorda ulan çouğun kavgaya gıderken sılahla gıdıyor nıyekı acaba çunku ya olmeye yada oldurmeye gıdıyor senın neren haklı
    Cevapla
  • ebru 4 yıl önce Şikayet Et
    5 yılın altında ceza alıpda şucu olmayanlacr var.malesef haklıyken haksız duruma düşenler var.bu insanlar kader mahkumu onların şucu ne ...arkalarında kimse yok diyemi bu durumdalar.bence gercekten cıkması gerekenler var ve onlarda cıkmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...