Morg kapısında hayata döndü! 3 yılda 16 ameliyat geçirdi

Antalya'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 19 yaşındaki Yonca Hakgüden 'öldü' denilerek gönderildiği morgda hayata döndü. 3 yılda 16 ameliyat geçiren genç kızın babası Arif Hakgüden ise bugüne kadar yaşananları gözyaşlarıyla anlattı.

Morg kapısında hayata döndü! 3 yılda 16 ameliyat geçirdi
Morg kapısında hayata döndü! 3 yılda 16 ameliyat geçirdi
GİRİŞ 10.09.2019 06:59 GÜNCELLEME 10.09.2019 09:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kepez ilçesinde 24 Aralık 2016 tarihinde, çalıştığı kuaförden çıkan Yonca Hakgüden, 75'inci Yıl Bulvarı'nda bulunan evine gitmek için yolun karşısına geçmek isterken, M.R.K.'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

 

 

GÖRENLERİN İHBARI ÜZERİNE

Sürücü kazanın ardından kaçarken, genç kız 45 dakika yol ortasında kan içinde yattı. Görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, ilk müdahaleden sonra ağır yaralı Yonca Hakgüden'i ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. 

 

 

MORG GİRİŞİNDE HAYATA DÖNDÜ

Haber verilmesi üzerine hastaneye gelen baba Arif Hakgüden, kızını görmek istedi. Hastane yetkilileri 'Başınız sağ olsun' diyerek kızının yaşamını yitirdiğini ve morga gönderildiğini söyledi. Kızını son bir kez görmek isteyen Hakgüden, morga koştu. Morg girişindeki kalabalığı gören baba, ne olduğunu anlamaya çalışırken kızının sedyeyle hastaneye geri götürüldüğünü gördü. Ne olduğunu soran babaya görevliler, morg girişinde kol ve bacaklarının kıpırdadığını, yaşamsal fonksiyonlarının geri geldiğini söyledi. 

80 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Hemen yoğun bakıma alınıp ameliyat edilen Yonca Hakgüden'in kafatası kemikleri alınarak ödem toplayan beyin baskısı hafifletildi. 80 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren, 20 gün de normal serviste kalan genç kız, 3 yılda 16 ameliyat geçirdi. Yatağa bağımlı hale gelen ve tüm vücudunda kasılmalar meydana gelen Yonca Hakgüden, çevresinde olup bitenlere ise yüzünde beliren tebessüm ve gözünden akan yaşlarla karşılık veriyor. 

YAŞANANLARI GÖZ YAŞLARI İÇİNDE ANLATTI 

Gözü yaşlı baba Arif ve anne Leyla Hakgüden, Yonca'nın hem kişisel bakımını yapmak hem de fizik tedavisine yardımcı olmak adına başından bir an olsun ayrılamıyor. Kızını ve eşini yalnız bırakamadığı için işten ayrılan Arif Hakgüden, yıllardır acı içinde yaşadıklarını söyledi. Baba Hakgüden komşularının ve yakınlarının yardımları sayesinde yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi. Hakgüden, "Kızım lise 2'nci sınıf öğrencisiydi. Hafta sonları kuaförde çalışıyordu. İşten eve dönerken otomobil çarpıp kaçmış. Doktorlar bize öldüğünü söyledi. Sonra bir anda yaşama geri döndü ve ameliyata aldılar. Doktorlar gerekeni yaptıklarını söyleyip eve gönderdi. Kızımın bezine kadar değiştiriyorum. Yeniden yaşama dönmesini bekliyoruz. Tedavisi mutlaka vardır" dedi. Arif Hakgüden, 17 yaşındaki Duran Ali adında bir oğlu olduğunu, onun da yüzde 50 zihinsel engelli olduğunu söyledi.

Diğer yandan kazanın ardından yakalanan sürücü M.R.K.'nin tutuksuz yargılandığını, 3 yıl geçmesine rağmen davadan sonuç çıkmadığından yakınan Arif Hakgüden, adaletin en kısa sürede yerini bulmasını beklediklerini söyledi.

YORUMLAR 5
  • Ersin 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ŞİFALAR VERSİN İNŞALLAH GEÇMİŞ OLSUN geçmiş olsun
    Cevapla
  • Denge 4 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Suresinde Rabbim kıssaların en güzelini anlattığını beyan ediyor. Bizden önce ve sonrasında ne hayatlar yaşandı yaşanacak bilemeyiz. İsyan etmeden yaşayanlara ne mutlu, Allah şifa verir inşaAllah
    Cevapla
  • ADANASPOR lu Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Abim,kizin icin GECMIS OLSUN ALLAH C.C.onu bagislasin.
    Cevapla
  • ILGIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sabır ve şifa versin maddi imkanı olan tüm hayır severlerin aileye yardım eder İNŞALLAH
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Boyle sacmalik olurmu ya Allah yardimci lari olsun. Birkere o sahis nasil olurda tutuksuz yargilnir hem hapis cezasi hemde uzrrindeki mallara El konulup tedbiren tutulmaliki tazminat olarak bu aile ye verilmeli hakim ve savcilarimizi goreve cagiriyoruz lutfen herhangi bir yetkili bu konunun pesini birakmasin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar