PKK'lı terörist 'Azad' öldürüldü!

İçişleri Bakanlığı'nın geçtiği son dakika haberine göre Diyarbakır'da iki terörist etkisiz hale getirilirken, PKK'nın sözde Savur sorumlusu 'Azad' kod adlı terörist de Mardin'de etkisiz hale getirildi. Böylelikle Mardin kırsalında son 2 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4'e yükseldi.

GİRİŞ 10.09.2019 15:30 GÜNCELLEME 11.09.2019 07:57
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İç güvenlik operasyonları kapsamında, Diyarbakır Görese bölgesinde, Diyarbakır İl Jandarma ve Elazığ İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirilen operasyonda, 2 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

 

 

PKK'NIN SÖZDE SAVUR SORUMLUSU ETKİSİZ!

Mardin'in Artuklu ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığınca ve İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen ortak operasyonda, sözde Mardin Eyaleti içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren (Savur sorumlusu) 'Azad' kod adlı terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir." denildi.

 

EMNİYET İLE ORTAK OPERASYON

Mardin'in Artuklu ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığınca ve İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen ortak operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin ise "sözde Mardin Eyaleti" içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, Savur sorumlusu "Azad" kod adlı terörist olduğu belirlendi.

Bölgede operasyonlar devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA...

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Artuklu ilçesine bağlı kırsal Elmabahçe mahallesinde gerçekleştirilen operasyonda, sözde Savur sorumlusu "Azad" kod adlı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

OPERASYON'DA ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATLAR

"Operasyonda uzun namlulu silah, 5 şarjör, 145 fişek, silah üstü dürbün, el telsizi, şemsiye, hasarlı el bombası,1500 ABD doları, termal kıyafet, 2 elektrikli fünye, pil bloğu, radyo, güneş paneli ve ses kayıt cihazı ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 bölücü terör örgütü mensubunun üzerinden ise av tüfeği ile 39 tabanca fişeği ele geçirildi."

MARDİN'DE PKK'YA DARBE ÜSTÜNE DARBE

İç güvenlik operasyonları kapsamında Mardin'in Ömerli ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

MARDİN'DE ÖLDÜRÜLEN PKK'LILAR...

MARDİN'DE BÜYÜK OPERASYON

İç güvenlik operasyonları kapsamında Mardin'in Ömerli ve Savur ilçeleri kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyon sürüyor. ATAK helikopterlerinin de kullanıldığı operasyonda 2 günde 4 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'NIN KIŞ YAPILANMASININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Kış aylarının yaklaştığı bu günlerde terör örgütü PKK'nın kış yapılanmasının önüne geçmek için ülke genelinde başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bölücü örgüte ait olduğu tespit edilen barınak ve mağaralar tek tek tespit edilip imha ediliyor.

PKK'LI TERÖRİSTLERİN BARINDIĞI MAĞARA

YURT İÇİNDE TERÖRİST SAYISI 600'ÜN ALTINA DÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda "Yurt içindeki terörist sayısı 600'ün altına düştü" dedi. Süleyman Soylu, 2014'te örgüte katılımın 5 bin 558 olduğunu ve bu sayının 2016'da 703'e, 2017'de 161'e gerilediğine dikkati çekerek, "Yılbaşından bugüne kadar örgüte katılım 74 ama örgütten kaçış, yani teslim 230. Bunların 155 tanesi aileleriyle ikna edilerek teslim oldular. Demek ki biz doğru bir istikametteyiz." dedi.

SINIR ÖTESİNDE DE OPERASYON

Bunun yanısıra sınır ötesinde İHA, SİHA ve savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonlarda yüzlerce terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'YA OPERASYONDAN BİR KARE...

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DA ÇÖZÜLME 

Van’ın Çatak ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne katılan 1 terörist, ikna sonucu teslim oldu.

PKK'YA BİR OPERASYON DAHA

Van'ın Gevaş ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda patlayıcı ve yaşam malzemesi bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK'nın kullandığı sığınak, barınak ile malzeme depolarının tespiti, milis ve iş birlikçilerin yakalanması amacıyla 8 Eylül'de operasyon başlatıldı.

İlçenin Anaköy Mahallesi kırsalında gerçekleştirilen Şehit Güvenlik Korucusu Emin Çağirci operasyonunda terör örgütünün kullandığı 3 sığınak tespit edildi.

Sığınakta yapılan aramalarda, 10'u büyük 14 tüp, pil, set üstü ocak, 2 parka, 10 battaniye, 10 yastık, 2 pantolon, 20 metre elektrik kablosu, 5 ampul, iç çamaşırı, elektrik bandı, 6 kumanda pili, tıraş bıçağı, 8 ilaç, 2 kitap, defter, 3 ısıtıcı ampul, 2 lüks gömleği, 3 sabun, diş macunu, 5 kilo nohut, 5 kilo un, 10 kilo zeytin, çay, şeker, peynir, 10 tabak, 4 tencere, 10 kaşık, un eleği, tıraş fırçası, 3 çakmak, gazlı ekmek pişirme sacı, kıyafet, çaydanlık, 8 hazır çorba, 2 sırt çantası ve 4 çay bardağı ele geçirildi.

Sığınaklar, güvenlik güçlerince imha edildi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 72
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nın baş sorumluları Hdp adında teröre adam kazandırırken bu operasyonların sonu gelir mi ? Azad giderse Demirtaş ve partisi, Şivan'ı gönderir ... Mehmed'lerimiz kazansın istiyorsak Hdp ve türevi kominist Kürt partilerini kapatmalı ve partililerini terörist olarak tanımlamalıyız. Pkk ile işbirliği yapan diğer partilere de devlet desteğini kesme cezası vermeliyiz.
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    darısı diğerlerinin başına inşallah
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Görmüyozmu hep coluk cocuk insan 1500 dolar aldi diye vatanina ihanet edip anasina babasina bu aciyi yasatirmi be insafsiz kitapsizlar
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    cehenneme zümera.bu kafir ermeniler hak ettiklerini bulacaklar darısı diğer ermeni köpeklerinin başına.pkk bir ermeni örgütüdür ve kürtlerden intikam alıyor. pkk lılar kesinlikle kürt değildir.
    Cevapla
  • Laz 4 yıl önce Şikayet Et
    Soyunuz kabilin soyu, soyunuz kurusun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!