Diyabakır'daki evlat nöbetinde yeni gelişme!

Diyarbakır’da HDP tarafından evlatları dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki oturma eylemine katılan aile sayısı 20’ye yükseldi. Salih Aylu 22 Mart’ta dağa kaçırılan 20 yaşındaki oğlu Mehmet için oturma eylemine katıldı.

GİRİŞ 10.09.2019 13:32 GÜNCELLEME 10.09.2019 15:00
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakırlı annelerin, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı önünde başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. 

AİLE SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Çocukları dağa kaçırılan Salih Aylu, 20 yaşındaki oğlu Mehmet için eyleme katıldı. Eyleme katılan aile sayısı 20'ye yükseldi. 

OĞLUMU LİCE'YE GÖTÜRDÜLER

Baba Süleyman Aydın, oğlu Özkan’ın 4 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırıldığını söyledi. Aydın, akşam eve gelmemesi üzerine yaptıkları araştırmada oğlunun terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını öğrendiklerini, durumu polise bildirdiklerini belirtti. Lice'ye kaçırılmış olabileceği yönünde duyum aldığını anlatan Aydın, "Lice'ye gittim. Örgüt mensupları, 'Evet oğlun burada' dediler. 'Oğlumu verin' dedim. Teröristlerin oğlumun başka bir yere gönderildiğini söyleyerek, zorluk çıkarması üzerine oradan ayrıldım" dedi. 

Oğlu dağa kaçırılan Salih Aylu

'ÇOCUĞUMU İSTİYORUM'

İstanbul'dan gelen anne Saliha Edizer, oğlu Yakup'un Kağıthane HDP İlçe Başkanlığı aracılığıyla kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia etti. Edizer, oğlunun 9 Haziran 2015'te 14 yaşındayken kaçırıldığını aktararak, şu şekilde açıklamada bulundu:

"İstanbul'dan gitti. Lise 2. sınıf öğrencisiydi. Evden çıkmayan bir çocuk birden bire kayboldu. Arkadaşlarını aradık, sorduk dediler ki; Kağıthane ilçeye gönderiyorlarmış. Arkadaşı, 'Sen Kağıthane ilçeye git ben geliyorum' diyormuş. Kağıthane HDP İlçe Başkanlığı imiş. Çocuğumu istiyorum." 

Bütün annelerin yüreğinin yandığına işaret eden Saliha Edizer, şöyle konuştu:

“Benim de aynı şekilde yanıyor. Gece, gündüz ağlıyorum. İsterim ki; çocuğum şimdi yanımda olsun. Bana ihtiyacı var o çocuğun. Çocuğu kaçırdılar, götürdüler. Gittiği zaman 14 yaşını bitirmişti. Şimdi 19 yaşına girdi. Hiç haber alamadım. Sadece bir tanıdık, örgüte yakın bir televizyon kanalında görmüş ve o kısmı çekmiş. Bana verdiler, oradan gördük. O olduğunu bildik. Kıyafetler giydirmişler, tıraş etmişler. Lise öğrencisini farklı bir şekil yapmışlar. İstiyorum çocuğum burada olsun. Çocuğumu HDP götürdü, başka kimse götürmedi. Bütün anneler gibi benim de yüreğim acıyor. Oturma eylemi yapacağız, çocuğumuz getirilinceye kadar.” 

SELÇUK'A SARILDI

Mevlüde Üçdağ ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’ın aileleri ziyareti sırasında eyleme katıldı. Selçuk’a sarılıp ağlayan Dağ, oğlunun bulunmasını istedi. Bu sırada Bakan Selçuk’un da duygulandığı görüldü.

TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destek olmak için Trabzon'dan gelen Abdullah Özer, çocuğu dağa kaçırılan Rauf Biçer ve Şevket Altıntaş ile birlikte parti binası önünde dev Türk bayrağı açtı.

 

 

Özer Türk bayrağının hiçbir zaman propaganda aleti olmadığını söyledi. Özer, “Ben Türk bayrağının her yerde açılması kanaatindeyim, Türk bayrağını propaganda olarak niteleyenlere karşıyım. Türk bayrağı Türkiye topraklarının her yerinde dalgalandırılmalı. Ben bunu daha önce yaşadım, Tunceli Pülümür Vadisi'nde gezerken, 2017'de Pülümür Kaymakamı 'Buralara Türk bayrağı asma, provoke etme milleti' dedi. Türk bayrağı hiçbir zaman propaganda aleti aleti değildir. Bu bayrak bizim şehitlerimizin örtüsüdür. Kanun çıkacaksa çıkartsın HDP siyasi partiyse il binası önünde Türk bayrağı olması gerekir. Türk bayrağı bizim kefenimizdir, bunu da Türkiye topraklarında dalgalandırmak için biz ölümüne mücadele ediyoruz" dedi.

 

 

 

YORUMLAR 39
  • Ramo 4 yıl önce Şikayet Et
    Al işte terörist başkanları ziyaret eden ekrem de trabzonlu. Teröristlerin kaçırdığı evlatlarını isteyen ana , babalara destek için elinde Türk bayrağı ile oraya koşan aslan yürekli kardeşimiz de. Demek ki mesele zihniyet meselesi imiş. Allah celle ve ala Milletimizi chdp ve iğrenç ideolojisinden korusun. Amiiiinnn.
    Cevapla
  • ....... 4 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun olsun koca Ülkede ne sanatci,siyasetci,dernekler vesaire hicbirinden tik yok.kürt kardeslerim cocuklarinizi yine kendi aranizda birlik oluporda cogalarak kutarabilirsiniz.nerde o kürt sanatcilar?
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ordaki kürt kardeşlerimizin bayrak açmasını saygıyla ve sevincle karşılıyorum. Hangi chpli veya hangimiz aynı şerefli hareketi yapabiliriz?
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Oturma eylemin le olmaz bu işler H D P yi çocuk kaçırma teröre eleman kazandırma adına herkes dava açsın kapanmasına yardımcı olur
    Cevapla
  • Eci 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bir kampanya ile haftasonu organize olup aynı gün aynı saatte herkes bulunduğu uerdeki hdp binalarının önünde birkaç saat oturma eylemi yapacak tüm türkiyede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var