Bitlis'te katliam gibi kaza! 10 kişi öldü

Bitlis'in Hizan ilçesinden korkunç bir son dakika haberi geldi. Köy minibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis'teki kaza'da 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

GİRİŞ 11.09.2019 20:51 GÜNCELLEME 12.09.2019 09:48
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bitlis'ten geçilen son dakika bilgisine göre köy minibüsü kaza yaptı. İlk belirlemelere göre kazada 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kazanın ardından Bitlis Valisi Oktay Çağatay açıklamalarda bulundu.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Hizan ilçesine bağlı Kalkanlı köyü yakınlarında meydana geldi. Kalkanlı köyünden Hizan'a yolcu taşıyan minibüs, sürücünün kontrolünden çıkıp şarampole yuvarlandı.

Kazada, minibüsteki 10 kişi öldü, 7 kişi ağır yaralandı. Köy sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. ​Yaralılar, ambulanslarla Hizan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

 

BİTLİS VALİSİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Vali Çağatay, yaralıları ziyaret etti

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey ve Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile Hizan ilçesindeki yaralıları ziyaret etti, Kaymakam Mustafa Köleoğlu'ndan bilgi aldı.

Vali Çağatay, kazada hayatını kaybedenlerin ve yaralıların yakınlarıyla hastanede bir araya gelerek başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Çağatay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte çok acı bir olay yaşadıklarını söyledi.

Hizan'ın Kalkanlı köyünden merkeze gelmek için yola çıkan köy minibüsünün şarampole yuvarlandığını anlatan Çağatay, şöyle konuştu:

"Kazada 6'sı çocuk 4'ü yetişkin olmak üzere 10 vatandaşımızı kaybettik. Ölen çocuklarımızın 5'i öğrenci. Bunlardan 4'ü Bitlis'te, biri de İstanbul'da eğitimini sürdürüyor. Yaralılarımızdan 6'sını Bitlis merkeze sevk ettik. İleri tetkikleri yapılıyor. Bir yaralımız burada. Durumları tetkiklerden sonra netleşecek. Bir yaralımızın da durumu oldukça iyi. Diğerleri de inşallah tez zamanda sağlıklarına kavuşacaklar. Onları da ziyaret edeceğiz. Ne yazık ki hayatlarını kaybettiler. Bu acı olayların bir daha yaşanmasını istemiyorum. Allah tekrarından korusun. Allah hayatını kaybedenlere rahmet etsin. Yaralıları vatandaşlarımızın da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. Çocuklarımızın içinde okula gelenler de var ama bu servis minibüsü değil, bildiğimiz köy minibüsü. Yolcuları köyden getiren minibüs."

Kazayla ilgili olay yeri ekibinin inceleme yapacağını dile getiren Vali Çağatay, "Mutlaka orada fren izleri, minibüsle ilgili teknik değerlendirme yapılacaktır. Ondan sonra net bilgi vereceğiz. Şu anda net bir şey söylemek mümkün değil. Ama orası virajlı bir bölge. Normalde kullanılan bir bölge ancak minibüs şarampole uçuyor. Net kaza sebebi incelemelerin ardından belirlenecek." ifadesini kullandı.

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den başsağlığı mesajı:

 Bitlis #Hizan'da minibüs'ün şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 10 vatandaşımıza Allah'tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim yaralananlara acil şifalar versin.

 

 

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Twitter hesabından kazayla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Kaza yapan aracın son hali

 

YORUMLAR 21
  • a@cc.ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bitlisi bu yaz gezdim. Bitlisliler ,iyi yardımsever insalar. Bu haberi duyunca üzüldüm. TRABZON
    Cevapla
  • Üzgünüz 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiye üzüldü. Üstelik çoğu henúz çocyk... Allah rahmet eylesin; ailelerine ve yakınlarına sabır versin.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu acı haber bizi derinden üzdü .eskişehir den ölenlere rahmet kalanlara yüce allahdan şifa dilerim
    Cevapla
  • Gurbetci 58 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin yakinlarina sabirlar versin
    Cevapla
  • Destan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahim Rahmet eylesin. Benim Ülkemin güzel insanlari, Kalanlara sabirlar ihsan eylesin Rabbim insaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!