Diyarbakır'da ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine destek ziyaretleri de devam ediyor. Acılı ailelerin yanına İstanbul'da kağıt toplayıcı olarak geçimini sağlayan Erhan Han gelerek destek verdi. Han, ailelerle birlikte ağıt yaktı.

Diyarbakır'da kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde düzenlenen oturma eyleminin 9'uncu gününde aile sayısı 24'e çıktı.

Acılı ailelerin sürdürdüğü oturma eylemine destek ziyaretleri de devam ediyor. Ailelerin yanına bugün İstanbul'dan geçimini  kağıt toplayıcısı olarak sağlayan Erhan Han gelerek ailelere destek verdi. Destek ziyaretinde bulunan Han, aileler için ağıt yaktı. 

NE OLMUŞTU? 

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını iddia edip bir gün sonra parti il binası önünde oturma eylemi başlattı. Oturma eyleminin üçüncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp olan aileler, 3 Eylül Salı gününden itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı.

ERHAN HAN KİMDİR?

İstanbul’da kağıt toplayarak ailesine ve yatalak annesine bakan Erhan Han, yardım olarak aldıkları evde bakım parası nedeniyle 2014 yılındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu minnet duygusunu seçim kampanyasına yatırdığı 2 bin 23 TL para ile göstermişti.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • erhan 07.01.2021 21:08
    bizim memleketimizi yakıp yıkan insanımızın canına malına kast eden bu terör bitsin artık son bulsun bu analarımızı desteklemeyeceğizde ne yapacağız
  • hmd 12.09.2019 09:57
    helal olsun
  • belde 12.09.2019 09:25
    hani gezi diye ortalığı talan edenler, hani orman diye çevreci geçinenler, hani insan hakları savunucuları, hani bir hayvan için ortalığı birbirine katıp insan için kılı kıpırdamayanlar, hani sanatçılar hani sporcular, hani bölge vekilleri. bu insanların acısı, talebi bir gerçek. bu bölgedeki insanlara yapılan baskılar bir gerçek. terörle köşe bucak bu kadar mücadele edilmese idi bu insanlar da bu kadar cesaretle oraya gidemeyecekti. hala daha baskı görenler hakkınızı arayın, bu örgüte bağlı ve sempati duyanlardan hesap sorun.
  • Erdoğan 12.09.2019 07:34
    Büyük yürekler ve merhametli olanlar Dünyayı yaşanır yapar. zalimler korkaklar değil.
  • Şahinbey 11.09.2019 23:22
    Erhan Kardeşim, Rabb'im yâr ve yardımcın olsun.
Daha fazla yorum görüntüle