Çavuşoğlu duyurdu! Bir ülke daha katılma kararı aldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan'ın Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyine (Türk Keneşi) katılma kararı aldığını, Türkmenistan'ın da gözlemci üye olmak istediğini bildirdi.

GİRİŞ 12.09.2019 15:06 GÜNCELLEME 12.09.2019 16:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu programına hitabında, Türk dünyası için kurulan Türk Keneşi'nin giderek büyüdüğünü belirterek, 16 Ekim'de bu yılki zirvenin yapılacağını söyledi. 

 

 

Çavuşoğlu, "Güzel bir haberim var. Özbekistan da Türk Konseyine katılma kararı aldı. Resmen Türk Konseyi sekreteryasına başvurdular." dedi.

Katılım için belgeleri hemen Özbekistan'a gönderdiklerini aktaran Çavuşoğlu, resmi süreci tamamlayacaklarını ifade etti.

 

 

Çavuşoğlu, "İlk defa Türkmenistan'dan da olumlu sinyal aldık. Gözlemci üye olarak başlamak istediklerini söylediler." diye konuştu.

Türk Keneşi (Konseyi) Genel Sekreteri Kazak Büyükelçi Bağdat Amreyev ve yardımcısının Türkmenistan'a gideceklerini bildiren Çavuşoğlu, örgütün önemli bir bölgesel aktör olacağını vurguladı.

Geçen yıl Issık Göl'de yapılan zirvede Macaristan'ın gözlemci üye olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, 19 Eylül'de Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türk Konseyinin Avrupa merkezini diğer üye ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla açacaklarını kaydetti. 

YORUMLAR 2
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    guzel bir gelisme hayirli olsun.. dil de din de fikirde birlik ..
    Cevapla
  • farik 4 yıl önce Şikayet Et
    bu birliği geliştirin. türklük üzerine askeri ve eski türk kültürünü birleştirici bir çalışma yapın. din ile değil. tüm dinlerdeki türkler bir araya gelsin. tek amaç ırksal olacak. natodan büyük oluruz. azalan türk nufusunu destekleriz çünkü ülke türk karşıtı dolu. türklüğün gücü tekrar dünyaya gösterilmeli. birleşerek. Atatürkün türkçülük anlayışınıda akparti ve mhp iyi anlatırsa ülke içi birlelşmede artar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor