Hain saldırı sonrası Bakan Soylu acı haberi duyurdu

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, odun toplayan köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı (EYP) infilak ettirilmişti. Hain saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda şehit olan vatandaşların sayısının 7'ye yükseldiğini açıkladı.

GİRİŞ 13.09.2019 08:54 GÜNCELLEME 14.09.2019 09:25
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Soylu, Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden sivillerin bulunduğu araca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda yaralananları, tedavi edildikleri Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.

 

 

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Ağaçkorur köyünde orman işçilerinin PKK tarafından düzenlenen bir saldırıyla hayatlarını kaybettiğini söyledi. 

Bakan Süleyman Soylu yaralı vatandaşları ziyaret etti

Saldırının, Muş, Batman ve ilçeden gelen 20 kişilik bir işçi grubunun saat 18.30 civarında dönüşe geçtikleri sırada gerçekleştirildiğini aktaran Soylu, şöyle konuştu:

 

 

"El yapımı patlayıcının yoldan araç geçerken patlatılması suretiyle 7 evladımız, insanımız, kardeşimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin. 10 yaralımız vardı. Biri hemen taburcu edildi. 9 yaralımızı Diyarbakır'da üniversite hastanesinde ve Selahaddin Eyyubi Hastanesinde ziyaret ettik. 3 yaralımızdan birinin durumu gayet iyi 2'sinde ise yoğun bakımlık bir durumu doktorlarımız takdir etti. Onlar için de dua ediyoruz. Terör örgütünün yıllardır bu mazlumiyet ve mağduriyete karşı ortaya koyduğu haince pusuya, bu insanlar varlıklarıyla karşı koymaktadırlar. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayı duyar duymaz, verdiği talimatla kente geldiklerini dile getiren Soylu, düzenlenecek cenaze törenine katılacaklarını ve taziyede bulunacaklarını söyledi. 


 

PKK'lıların yola döşediği bomba infilak etti


'BUNU HERKES BİLSİN'

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ailesine, çoluk çocuğuna rızık getirmeye çalışan masum, korumasız, sivil insanlara karşı düzenlenen hain pusu elbette ki bizim yüreklerimizi mahzunlaştırmıştır. Bunun karşılığını alacağımızı herkesin bilmesini isteriz. Bu konuda kararlığımız çok nettir. Bu insanlar devletine, milletine, kardeşliğine, dinine, inancına bağlı olan insanlar. On yıllardır bu masum, güzel insanlar uluslararası o hain anlayışın taşeronluğunu yapanlara pabuç bırakmadılar, bırakmayacaklar da. Bu topraklar bu milletindir. Bu kardeşlik de bu milletindir." 

OLAY NASIL GELİŞTİ

Olay, saat 18.00 sıralarında Diyarbakır'ın Kulp Üçyol mevkisinde geldi. Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen, odun toplayan köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce tuzaklanan EYP  infilak ettirildi. Sürücüsünün kontrolden çıkan kamyonet, şarampole devrildi.

Hain saldırı sonrası olay yeri

Saldırıda kamyonette bulunan işçilerden 7'si şehit olurken 10 kişi ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, UMKE ve güvenlik ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'ndan Kulp ilçesinde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı, faillerin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını bildirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı. 

Olay yerinden gelen görüntülerde vatandaşların traktöre yüklediği odunlarda kameralara yansıdı.

Menfur terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısının faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşların yakınlarıyla telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşlarımızdan Siracettin Yıldız, Ömer Yıldız ve Abidin Yıldız'ın amcası Mehmet Zeki Yıldız ile Ahmet Ay'ın babası Kutbettin Ay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, şehit vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dilediği kaydedildi.

FUAT OKTAY: MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Masum sivilleri hedef alan gözü dönmüş terör örgütü ve destekçileriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Oktay, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının, orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen terör saldırısıyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Hain terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Oktay, "Masum sivilleri hedef alan gözü dönmüş terör örgütü ve destekçileriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin başı sağ olsun." değerlendirmesinde bulundu. 

MUSTAFA ŞENTOP: KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyarbakır'daki orman işçilerine yönelik terör saldırısına ilişkin, "Sivilleri hedef alan bu kanlı saldırı asla karşılıksız kalmayacaktır." ifadesini kullandı.

Şentop, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının, orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen terör saldırısıyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu. 

Kulp'ta PKK'lı teröristlerce sivillere yönelik saldırıda 4 kişinin şehit olduğunu, 13 kişinin yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Şentop, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Sivilleri hedef alan bu kanlı saldırı asla karşılıksız kalmayacaktır." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 32
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke düşününki hdp gibi sözde milletvekilleri hem maaş alsın hemde ülkenin altını kazsın.chp de ona destek çıksın.pkk da Askerimize kurşun sıksın, sonra biz canlı yakalayıp getirip cezaevlerinde besleyip dişlerini yapalım,hastalıklarını tedavi edelim.onlarsa Askerimizi Polisimizi ve halkımızı şehid etsin.kafirin ülkemize dayattığı kanunlarla bu iş yürümez.Toplum olarak birleşip idamı istemeliyiz ve idamı getirtmeliyiz yoksa bu hainler bitmez.
    Cevapla
  • Wan Minit... 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapanları alıp aynı yerde aynı şekilde patlatacaksın öğrenecekler. bu ne zalımlık ne vicdansızlık bunları yapan insan olmazlar.
    Cevapla
  • Bumin 4 yıl önce Şikayet Et
    idam!
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    sanatçı arkadaşlar nerdesiniz neden çıkıp kınamıyorsunuz .gezici ruhlar. biz sizin ne mal olduğunuzu gezide anladık saten.
    Cevapla
  • kürtkardeşlerim 4 yıl önce Şikayet Et
    başımız sagolsun kardeşlerime ALLAHtan rahmet kalanlara bol bol sabır diliyorum zor günlerdeyiz aman dikkatli olalım inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil