Kulp'taki saldırı sonrası HDP'de peş peşe gözaltılar

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK'lılar tarafından düzenlenen hain saldırı neticesinde 7 kişi şehit oldu, 10 kişi yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili HDP İlçe Başkanı ve Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü gözaltına alındı.

GİRİŞ 13.09.2019 15:10 GÜNCELLEME 13.09.2019 16:27
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Diyarbakır'da yaşanan hain saldırının ardından Emniyet harekete geçti.

 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin Ağaçkorur köyü mevkisinde odun toplamaya giden vatandaşların bulunduğu araca teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen 7 kişinin şehit olduğu saldırıda yaralanan 10 kişiden 9'unun tedavisi sürüyor.



Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinde patlamadan kısa süre önce belediyeye ait aracın görüldüğü bilgisi üzerine 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 4 şüpheliden HDP İlçe Başkanı A.K. ile HDP'li Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ş.A. gözaltına alındı.

İki şüphelinin yakalanması için operasyon devam ediyor.

Saldırının ardından PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

BELEDİYE YOL ÇALIŞMASI YAPTI AYNI GÜN BOMBA PATLADI

Terör örgütü PKK tarafından Kulp'ta gerçekleştirilen hain bombalı saldırının detayları ortaya çıktıkça HDP'nin karanlık tarafı da gün yüzüne çıkıyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikleri gün HDP Belediyesi tarafından bombanın patlatıldığı yolda çalışma başlatıldığı ortaya çıktı. HDP belediyesinin yol çalışmasının sona erdiğini belirten bir paylaşımda bulunmasının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra saldırı düzenlendi. Bu durum ise akıllara HDP belediyesinin saldırıda parmağı var mı sorusunu getirdi. Yaşanan bu olayların ardından HDPP İlçe Başkanı ve Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü gözaltına alındı.

HDP'li belediyenin saldırıdan kısa bir süre önce yapmış olduğu paylaşım

BAKAN SOYLU AİLELERİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırının ardından ilçede Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesinde terör saldırısına uğrayan vatandaşların yakınlarıyla görüştü.

Kulp'taki hain saldırı sonrası Bakan Soylu yaralıları ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırısında yaralanan vatandaşları, tedavi edildikleri Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Kulp'ta şehit olan işçilerden 4'ü son yolculuklarına uğurlandı

PKK, KÖYLÜLERİ HEDEF ALDI

Diyarbakır Valiliğince, Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 4 vatandaşın şehit olduğu, 13 vatandaşın ağır yaralandığı bildirildi.

Saldırının düzenlendiği köylüleri taşıyan araç

ERDOĞAN BİZZAT ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşların yakınlarıyla telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşlarımızdan Siracettin Yıldız, Ömer Yıldız ve Abidin Yıldız'ın amcası Mehmet Zeki Yıldız ile Ahmet Ay'ın babası Kutbettin Ay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, şehit vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dilediği kaydedildi.

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL

 Bölücü terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde masum vatandaşlarımıza yönelik saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

 

 

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU

 Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, PKK’lı teröristlerin, sivil bir aracın geçişi sırasında patlattığı bomba sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

 

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ JÜLİDE SARIEROĞLU

 Diyarbakır Kulp’ta alçak terör örgütü PKK’nın sivilleri hedef alan hain saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

 

 

YORUMLAR 88
  • bigarip vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    önce idam çıksın sonra hdpyi komple kapadıp birdaha siyasete giremesinler vede vatan hainlerini vatandaşlıktan çıkarılsınlar
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröre bulaşanları ve masumları katledenlerin kafasına sıkın nerede idam beslemekle ıslah olmazlar can çıkar huy ancak o zaman çıkar
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröre destek veriyorlar gençleri kandırıp terör örgütüne militan kazandırıyorlar belediye araçları ile bombalı tuzaklar kuruyorlar meclisin araçları ile aranan teröristleri ve silahları taşıyorlar kapatma davası açmak için yargıtay başsavcılığı hala neyi bekliyor
    Cevapla
  • AKBEY 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayyum atayın. Pkk ile bağlantısı olan kim varsa içeri atın. Bu iş çok uzadı kayyum şart başka birşey demiyorum.
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    İçeri atıp vatandaşın vergileriyle bu itleri nereye ne zamana kadar besleyelim idam farz
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada, ispanyada teröre destek veren Partiler anında kapatılıyor?.. Türkiyedede aksine bırakın kapatılmayı O Partiye (CHP) destek verip Meclise sokuyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular