Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 2019 eğitim dönemi nihayete eriyor

Siyer Vakfı ile Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması bünyesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla yürütülen Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi projesinin sonuna gelindi.

Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 2019 eğitim dönemi nihayete eriyor
Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 2019 eğitim dönemi nihayete eriyor
GİRİŞ 13.09.2019 17:25 GÜNCELLEME 13.09.2019 17:29

Akademinin amacı,  sinema alanına ilgi ve eğilimi olup bu alanda kendini geliştirmek isteyen gençlere teorik ve pratik sinema eğitimi vermekti. Bu düşünceden hareketle dokuz ay süren eğitimlerde mülakatla akademiye kabul edilen öğrenciler çok yönlü aldıkları eğitimlerini tamamladılar.

 

 

Şubat ayında hazırlık, ilan-başvuru ve mülakat süreci ile başlayan Cemil Nazlı’nın koordinatörlüğünde yürütülen proje 9 ay sürmüş ve temel teorik eğitim, pratik uygulama-senaryoların olgunlaştırılması ve film çekimleri olmak üzere üç aşamadan oluşmuştur. Her bir aşamanın üç ay toplamda dokuz ay/ 130 saat olarak planlandığı proje, teorik dersler pratik uygulama ve çekimler toplamı 200 saate yaklaşılmıştır.

Yeşim Tonbaz, Abdulhamid Güler, Fatih Özcan, Fatih Yaşar , Erol Zurnacı gibi önemli isimlerin eğitim verdiği akademide  ayrıca 6 workshop ile Sinema dünyasından önemli yönetmen senarist ve yapımcıları olan Kubilay Erkan Yazıcı, Elif Eda Karagöz, Suat Köçer, Mahmut Fazıl Coşkun, Ayşe Karaköse, Bekir-Büşra Bülbül gibi isimler ile akademi öğrencileri biraraya getirilmiştir. Yeşim Tonbaz ile beş ayrı film okumasının da yapıldığı akademi projesinin son bölümünde yine Yeşim Tonbaz’ın rehberliğinde öğrenciler çektikleri 7 kısa eser ile eğitimlerini tamamlamış oldular.

2 ayrı kademe grubunda eğitim alan toplam 46 öğrencinin yanı sıra  kısa film çekimlerine  30'a yakın profesyonel ve amatör oyuncu katkı sağlamıştır.

Projenin kapanış programı, tanıtım-belgesel ve kısa filmlerin gösterimi 19 Eylül 2019 tarihinde, Fatih-Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde yapılacaktır.  Programda projeyi tamamlayan öğrencilere sertifika çekimlere katılan öğrencilere ve oyunculara plaket takdimi yapılacaktır. Programa tüm halkımız davetlidir.

Hassan B Sabit Sinema Akademisi Proje Kapanış Toplantısı

19 Eylül 2019 Cumartesi – Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merk.

19.45 Kokteyl

20.30 Açılış ve Selamlama Konuşmaları

20:45 Akademi Tanıtım ve Kamera Arkası Filmlerin İzlenmesi

21:00 Diğer Belgesel ve Kısa Filmlerin Gösterimi  

22:15 Aile Fotoğrafı ve Kapanış

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti