Savunma Bakanlığı açıkladı: S-400 teslimatı sona erdi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin ikinci batarya malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikali tamamlandı" denildi.

GİRİŞ 15.09.2019 13:04 GÜNCELLEME 15.09.2019 13:56
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığınca 27 Ağustos'ta başlayan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin ikinci batarya malzemelerinin intikalinin tamamlandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017'de Rusya Federasyonu ile imzalandığı, sözleşme kapsamında sistemin birinci batarya malzemelerinin intikalinin 12-25 Temmuz'da tamamlandığı hatırlatıldı. 

Açıklamada, 27 Ağustos'ta başlayan ikinci batarya malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikalinin de bugün tamamlandığı bildirildi.

Sistemin kurulum çalışmaları ve kullanıcı personelin eğitimlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, sistemin Nisan 2020'de faal hale getirilmesinin planlandığı kaydedildi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • FATİH 4 yıl önce Şikayet Et
    gelenleri şimdi çalıştırın
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Acil kurulmali aktiv Hale getirilmeli Sabas kapida
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    biran once aktif edilmeli yoksa sıkıntı çok
    Cevapla
  • nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    bugün ak parti kurar s400 yarın ermeni chp iktidara gelir depolara kaldırır çürütür inönü tahılları depoda çürüterek halkı açlığa mahkum etmedimi türkiyede halkımız bu bilincde değil okumuş eğitimliler öyle eğitilmişki laik öğretmenlerce chplileri atarürkün çocukları olarak görüyor ve o partiye gözü kapalı tapıyor daha ileri görüşlü vatansever ve inançlı eğitimçiler yetiştirmeliyiz
    Cevapla
  • Cemil 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum Chp topragin altina kesinlikle gömer
    Cevapla
  • özmuşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    doğruya doğru
    Cevapla
  • M.T 4 yıl önce Şikayet Et
    Diğer yorumlardaki beklentiler doğru. ABD, Türkiyemize AÇIK DÜŞMANLIK yapıyor. En kısa zamanda faaliyete geçirilmeli. Test yapıyoruz dersiniz tam faaliyete geçtiğinin ilan edilmesi nisana kalabilir. Ayrıca Türkiye sınırları içinde en kötü senaryoya göre gerçek atım tatbikatı yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!