Evlat nöbetine katılımlar artıyor! Aile sayısı 40 oldu

Evlatlarının HDP aracılığıyla dağa çıkarıldığını söyleyerek Diyarbakır il binası önünde eyleme başlayan aile sayısı 40'a yükseldi. Eyleme son olarak İran'dan 5 aile katıldı.

GİRİŞ 16.09.2019 14:24 GÜNCELLEME 16.09.2019 14:24
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Katılımın her geçen gün arttığı oturma eyleminde aile sayısı 40'a yükseldi.

HDP'Lİ İSİM TUTUKLANDI

HDP Diyarbakır Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen Süleyman Büyük, iddiaya göre 30 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerce dağa kaçırıldığı iddia ettikleri oğlu Süleyman'ın bulunması için 3 Eylül'de HDP önünde oturma eylemine başlayan Fevziye-Şahap Çetinkaya çiftinin akrabaları olan M.B.'ye küfür içerikli mesajlar gönderip, tehdit etti. M.B.'nin durumu anlattığı ailesinin başvurusuyla polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Evinde gözaltına alınan Büyük, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'Silahlı terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunma' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

SAYI HER GÜN ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 14’üncü gününde 40’a yükseldi.

Hacire Akar ile başlayan eylem, her geçen gün büyüyerek sürüyor. 2014 yılında 17 yaşında Diyarbakır’ın Dicle ilçesine giden ve bir daha haber alınamayan Ahmet Sunar’ın annesi Vahide Sunar, çocuğundan 5 yıldır haber alamadığını ve PKK’dan şüphelendiğini aktardı. Sunar, “2014 yılında Dicle’de çalışmaya gitmişti, o günden beri haber alamadık. PKK’dan şüpheleniyorum, aileleri gördüm cesaret alıp ben de geldim. Kaydımı yaptım, engelli çocuğum var, eve gideceğim. Ama arada buraya gelip oturma eylemine katılacağım” dedi.

 

 

YORUMLAR 26
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    ya bu amerikada 70 çeşit irkdan insan yaşıyor ingilterede öyle bu insanlar okuyup her mevkide görev yapıyorlar uzaya marsa inmeyi başardılar 70 çeşit irkdan insan herşey amerika için diyor mesut mutlu refah yaşıyorlar ne oluyor bu ortadoğu halkını suriye ırak bırbırıne düşürüyorlar maşaları kullanıyorlar cahıl insanları kulanıyorlar kandırarak nıye kanarlar akıl yokmu bunlarda kurt kardeşlerimizi kullanıyorlar okusun cocklarınız vermeyin bilgilendirin doğru yolu kaçsınlar teslim olsunlar
    Cevapla
  • keke 4 yıl önce Şikayet Et
    korkmayın yılmayın annelerim evlatlarınızı kurtarın..
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Anne leri korumak icin bordo bereliler yerlestirilmeli pkk ya calisan hdp liler tutklanmali ve her sey ögrenilmeli
    Cevapla
  • Rotterdam 4 yıl önce Şikayet Et
    kac aile boyle perisan, daha herkeste cesaret edip gelmemistir sanirim. Ama gonullu gonderen ailelere yada gidenlere acimiyorum. Teror belasi bitmeli, neden huzur rahatsiz ediyor bunlari anlamak zor. tepenizde bombalarin gezdigi ulkede yasama sansiniz daha mi buyuk sanki. bakin yersiz yurtsuz suriyelilere, dunya istemiuor bile el uzatmayi. icinizdeki kurt gecinen hainler uine kendi evlatlarinizi kopariuor sizden, yazik gunah degilmi. o cocuklarin hayalleriyle hayatiyla oynuyorlar, buna izin veren insan olamaz, heleki musluman hic olamaz.
    Cevapla
  • nasihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp hdp ye gönül veren halen çok insan var. Sayıları az da değil. Bütün olaylardan sonra bildiklerini okurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!