Son dakika haberi: Şehitlerin kanı yerde kalmadı! 'Botan' öldürüldü

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede ve Jandarma Uzman Çavuş Emre Üçkan’ın şehit edilmesi olayının faillerinden olan bir teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

GİRİŞ 16.09.2019 15:22 GÜNCELLEME 16.09.2019 16:21
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Jandarma Komutanlığınca bugün gerçekleştirilen ortak operasyonda, etkisiz hale gerilen teröristin Botan kod adlı İbrahim Tatlı'nın öldürüldüğünü açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA:

 

 

"İç güvenlik operasyonları kapsamında; Tunceli kırsalında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca bugün gerçekleştirilen ortak operasyonda, etkisiz hale gerilen teröristin Botan kod adlı İbrahim Tatlı olduğu tespit edilmiştir."

Teröristin,11 Haziran 2019 tarihinde, Tunceli kırsalında, Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş EDE ve Jandarma Uzman Çavuş Emre ÜÇKAN’ın şehit olmasına, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim YILDIZ ve Jandarma Uzman Çavuş Hasan ÇAKMAK’ın yaralanmasına neden olan saldırının faillerinden olduğu tespit edilmiştir.

'ZINAR' DA ÖLÜDÜRÜLMÜŞTÜ

 

 

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri olan Zınar kod adlı Hayrettin Akdoğan, 27 Ağustos tarihinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirilmişti.

HAZİRAN AYINDA ŞEHİT OLMUŞLARDI

Haziran ayında Tunceli'de, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 4 askerimizden 2'si, kaldırıldıkları hastanede Uzman Çavuş Ökkeş Ede ve Uzman Jandarma Çavuş Emre Üçkan şehit olmuştu. 

BU SABAH MİT VE TSK'DAN ORTAK OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) koordinesiyle, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Gara bölgesine hava harekatı düzenlendiği bildirildi.

TUNCELİ'DE 1 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tunceli kırsalında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen ortak operasyonda, bir terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bölgede iç güvenlik operasyonları devam ediyor.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada ise Tunceli merkez kırsalında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Operasyon bölgesindeki arazi arama tarama faaliyetinde, kalaşnikof piyade tüfeği, 3 kalaşnikof şarjörü, el bombası, sırt çantası ve terörist kıyafeti ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi. 

VAN'DA 5 TERÖRİST SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Van'ın Gevaş ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 5 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TUZAKLANMIŞ HAVAN MERMİSİ VE EYP İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Pençe-3 Harekâtı’nda kapsamında ele geçirilen mühimmat ve yaşam malzemesinin imha edildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaşımı şöyle:

Pençe-3 Harekâtı’nda radyo frekans yöntemiyle tuzaklanmış halde 82 mm’lik havan mermisi ve 3 kg'lık bidon içerisinde EYP tespit edilerek imha edildi. Ayrıca 2 adet sığınakta bulunan 2 varil mazot ve 2 adet su deposu ile çok miktarda yaşam malzemesi kullanılmaz hale getirildi. 

HAVA HAREKATINDA 2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pençe-3 Harekatı başarıyla sürüyor.

12 Eylül tarihinde Gerçekleştirilen hava harekatıyla bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Başarıyla devam eden Pençe-3 Harekâtı kapsamında icra edilen hava harekâtıyla bölücü terör örgütü mensubu 2 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi.'' ifadeleri kullanıldı. 

YAKALANAN TERÖRİST KONUŞTU CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'da yakalanarak, Mardin'e getirilen PKK'lı teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ömeryan kırsalında ortak operasyon düzenledi. Operasyon bölgesinde, güvenlik güçlerince 12 noktada arama yapıldı. 

YORUMLAR 35
  • karan 4 yıl önce Şikayet Et
    allahınıza kurban gadalar
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Devletimizin Milletimizin yardımcısı olsun son terorist etkisiz hale gelene dek Cenabı Allah birliğimizi dirliğimizi bozmaya Kalkan’lara fırsat vermesin Mehmetçigimizin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık sarı Ceset torbalarını bol bol görmek istiyoruz yardıma hazırız her zaman Bedrin Aslanları
    Cevapla
  • kürtçü 4 yıl önce Şikayet Et
    pis pkaka
    Cevapla
  • seyf......s. 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP Saadet Partisi ve iyi Parti'nin başı sağ olsun Şimdi çok üzülmüş nelerdir
    Cevapla
  • Terkos 4 yıl önce Şikayet Et
    Onların başı sol olsun, zaten solcular tam isabet olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!