Sabiha Gökçen Havalimanı yakınlarında büyük yangın!

İstanbul Tuzla'da, kimyasal üretim yapan bir fabrikada yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yangına toplam 48 araç ve 138 personelle müdahale edildiğini yaralı veya can kaybı olmadığını açıkladı. Yangının Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın bir noktada olduğu öğrenildi...

GİRİŞ 18.09.2019 14:13 GÜNCELLEME 19.09.2019 09:04
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale ediyor. 

FABRİKA BAHÇESİNDEKİ ARAÇLARDA YANIYOR

Tuzla'da bir deri fabrikasında çıkan yangına müdahale, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin desteğiyle sürüyor. Alınan bilgiye göre, Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Ema Kimya Sistemleri-Huntsmann'a ait fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın nedeniyle olay yerine Tuzla ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın, ekiplerin aniden müdahalesiyle söndürüldü. Geniş bir alan üzerine kurulu fabrikadaki yangına güçlükle müdahale eden ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Öte yandan fabrikanın bahçesindeki bazı araçların da yandığı görülüyor.

 


Yangının Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çekilen görüntüsü

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI KARAHAN'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan şöyle konuştu:

Yangın ihbarı saat 11.40'ta geldi 11.49'da ekiplerimiz vardı. Toplam 48 araç ve 138 personelle müdahale çalışmalarımız sürüyor. Fabrikada kısmen arada patlamalar meydana geliyor. İlk gelen bilgiler doğrultusunda herhangi bir yaralı ve can kaybı yok. İtfaiye aracımızda kısa bir süre yanma oldu ve söndürüldü.

Yangın söndürüldükten sonra teknik ekibimiz yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yapacak. İstanbul'da rüzgarlı bir hava var çalışmalarımız da sirayeti önlemek için. Ormanla ilgili çalışma yapılıyor. 8-9 koldan fabrikaya müdahale yapılıyor. Fabrikada polyester ve başka kimyasal maddeler var. Kimya ürününün olması yangının boyutunu biraz yükseltiyor ama inşallah çevre fabrikalara sirayet etmemesi için çalışıyoruz. Anadolu Yakası'nın tüm itfaiye ekipleri bu bölgede. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği: (Tuzla'daki yangın) 7 kişi dumandan etkilendi, 2 itfaiyeci patlamada yaralandı

YORUMLAR 16
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede fabrikalari kim neden yakiyor?
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şey çoook güzel olacak!
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    ulkemizde fırsatçılar çok ve bu her konuda maalesef oluyor. konuyu iyi araştırmak gerek detaylı şekilde. teknoloji ilerledi artik.
    Cevapla
  • çözüm 4 yıl önce Şikayet Et
    MİT sabotaj ve orman yangınlarına yönelik ekip kurmalı. fabrikalar güvenliklerini artırmalı. kamera güvenlik sistemi kurup güvenlik ekibi kurup izlettirmeli. sorun çok ciddi.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Mit sigorta dolandırıcılığını mı araştırsın. Neyi anlamadınız millet batıp fabrikayı yakıp sigortadan parasını alıp bırakıyor. Hamdolsun her şey güzel olduğundan kriz falan yok ama.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk fetö terör örgütü ortak yapimi gibi görünüyor günahları boyunlarina olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'