PTT çalışma saatleri: Postane sabah kaçta açılıyor? Öğle araları ne kadar?

PTT, 23 Ekim 1840 tarihinden günümüze dek tüm Tükiye'de mesai saatleri içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye'nin en büyük pota ve lojistik firmalarından bir olan Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın çalışma saatleri ise şubelerde işi olan tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte herkesin sorduğu PTT çalışma saatleri ne zaman? Postane ne zaman kapalı? Hafta sonu açık mı? sorularının cevabı...

PTT çalışma saatleri: Postane sabah kaçta açılıyor? Öğle araları ne kadar?
PTT çalışma saatleri: Postane sabah kaçta açılıyor? Öğle araları ne kadar?
GİRİŞ 20.09.2019 09:43 GÜNCELLEME 20.09.2019 09:44

Türkiye'nin en büyük posta ve dağıtım firmalarının başında gelen PTT, milyonlarca vatandaşa şubeleri aracılığı ile yoğun bir hizmet veriyor. 23 Ekim 1840 tarihinden günümüze dek hizmet veren Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nün çalışma saatleri ise gerek erkenden sıraya girebilmek için gerekse işlemlerini tamamlamak isteyen vatandaşların en çok sorduğu sorular arasında yerini alıyor? Biz de sizler için PTT çalışma saatleri ne zaman? PTT ne zaman kapalı? Hafta sonu açık mı? sorularına yanıt verdik.

 

 

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ!

PTT şubeleri hafta içi her gün sabah 8.30'da açılıyor. 12.30 ila 13.30 saatleri arasında öğle arasına giren şubeleri 17.30'da kapanıyor. Ayrıca Türkiye genelinde yer alan tüm PTT şubeleri yukarıda belirtilen çalışma saati kapsamında hizmet vermeye devam ediyor. 

 

 

PTT HAFTA SONU YANİ CUMARTESİ - PAZAR AÇIK MI?

Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir.

PTT MÜŞTERİ HİZMETLERİ!

PTT şubelerinden yapılan işlemlerle ilgili müşteri hizmetleri aracılığı ile de bilgi almak mümkün. PTT müşteri hizmetleri numarası: 444 1 788

POSTA TELGRAF TEŞKİLATI (PTT) TARİHİ

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adıyla PTT, Türkiye'nin posta örgütüdür. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir.

İlk posta teşkilatı, Tanzimat Fermanı gelişmelerinin sonucu olarak Osmanlı Devleti halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur.

1843'te telgraf icat edilmiştir. 11 yıl sonra ise Türkiye'de de telgraf hizmeti başlamış, bu hizmeti disipline etmek üzere 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. 1871 yılında ise Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü birleştirilerek Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürülmüştür.

Posta ve Telgraf Nezareti, 1909 yılında Posta, Telgraf ve Telefon Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü adını almıştır. 24 Nisan 1995 tarihinden itibaren ise T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü olarak çalışmaya başlamıştır. 29 Ocak 2000 tarihinde, T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü" olan Kuruluşumuzun adı "T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü" (PTT) olarak değiştirilmiştir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...