PKK'ya soğuk duş! Valilik duyurdu: Böylesi yıllardır görülmedi

Bölücü terör örgütü PKK'nın en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucuya ağır darbe vuruldu.

GİRİŞ 19.09.2019 07:21 GÜNCELLEME 19.09.2019 09:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın Lice ve Hazro kırsalına düzenlendiği başarılı operasyonda çalıların arasına gizlenmiş poşetler ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içinde 955 kilo 150 gram esrar ile 6 milyon 718 bin 750 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 

 

 

Diyarbakır Valiliği, "Operasyonda ele geçirilen kenevirle yaklaşık 134 ton esrar üretilebilmekte olup, son yıllarda ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olmuştur" açıklaması yaptı. Başarılı operasyonla birlikte PKK'nın devasa boyutlardaki zehir ticaretine büyük darbe vurulmuş oldu.

Tespit edilen kenevirlerin 19 ayrı noktaya ekilmesi dikkat çekerken toplamda 135 ton uyuşturucu ve hammaddesi, kimseyi zehirlemeden yok edildi. Lice ve Hazro ilçeleri kırsalında 16 Eylül'de başlatılan 'Bayrak-134 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Öcal-03 Operasyonu' kapsamında araziyi arama-tarama çalışmaları devam ediyor.

 

 

PENTAGON'DAN 'YPG' İTİRAFI

ABD’nin DEAŞ ile Mücadele Görev Gücü Direktörü Chris Maier, Pentagon'da düzenlenen brifingde Suriye’nin kuzeyinde PKK’lı teröristleri “güvenlik gücü” olarak kullandıklarını itiraf etti. Türkiye ile ABD arasındaki, Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenli bölge kurulması çalışmalarına ilişkin soruları yanıtlayan Maier, terör örgütü PKK/YPG'nin bölgedeki varlığına ilişkin “Güvenlik gücü olarak o alanda halen YPG unsurları var.” dedi. Paravan konseylerde terör örgütü YPG/PKK mensuplarının varlığı sorusuna yanıt vermeyeceğini belirten Maier, “Bizim şu anda yapma konusunda kararlı olduğumuz şey YPG'nin oradan çıkarılması ve bunun nihayetinde bir güvenlik boşluğuna yol açmamasını sağlamaktır” dedi. ABD'nin, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK ile Suriye'nin kuzeyinde devriye operasyonları da gerçekleştirdiğini teyit eden Maier, ABD'nin örgütle, terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında ortaklığının devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR 15
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Kenevir dünyada yasallaşan bir bitki. Bizdede yasallaşıyor ancak abd de bu eczanelerde satılıyor bir çok hastalığada faydalı. Kullanan illa kullanacak. Yasal olup devlet tarafından vergilerle bir satılırsa kaçakçılar para kazanamaz. Torbacıya füşmeyenlerde başka maddelere başlamaz ve torbacıların kaçakçıların pkknın para kaynağının sonu gelir. Bonzai ve eroininde sonu gelir. Suç oranları düşer.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu HDP'li vekiller kenevir ve uyuşturucu madde kullanımı hakkında açıklama yapmıyorlar ? Zaten onların ekmeği uyuşmuş,bağımlı gençlerin kanından geliyor. Bu uyuşturucu hileler,hastalıklar olmazsa nasıl Kürt gençlerini kandırıp anne babasından ,evinden ayıracaklar? Yani işlerine gelmiyor, çocuklar bağımlı olsun istiyorlar. Kürtler umurlarında Bile Değil.
    Cevapla
  • ginolu 4 yıl önce Şikayet Et
    abd iki yüzlü derin devletin elinde oyuncak kirli çıkar ilişkilri abd yi bitirecek inşalllah
    Cevapla
  • Tcccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu görünen taraf galiba baska neler yapmis bu gainler
    Cevapla
  • ikra 4 yıl önce Şikayet Et
    sanayi nin olmadigi işsizliğin damga vurduğu bir kent olan diyarbakıra gidip lüks evleri , lüks arabaları ve 4 kişi oturup 450 tl den aşağı para vermeden kalkamayacağın lüks restoran ların tıka basa dolmasının sebebinin elbette hint keneviri ve esrar olduğunu bir diyrbakırlı olarak çok iyi biliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir