Bu bitkiyi koparana 60 bin TL ceza

Dünyada nesli tükenmekte olan bitkiler arasında gösterilen, 2016 yılında Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambakları Tekirdağ’da gözlemlendi.

Bu bitkiyi koparana 60 bin TL ceza
Bu bitkiyi koparana 60 bin TL ceza
GİRİŞ 19.09.2019 11:09 GÜNCELLEME 19.09.2019 11:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce biyolojik çeşitlilik izleme projesi kapsamında kum zambağı bitkisi, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde görüldü. Yapılan açıklamada, “Kum zambağı (Pancratium maritimum) nergisgiller familyasına ait, kıyı kumullarında yetişen soğanlı bir bitkidir. Çok yıllık, soğanlı, genişçe uzun şeritsi yapraklı, yaklaşık 40-45 santim boyunda, beyaz çiçeklidir. Çiçeklenme zamanı Ağustos ve Ekim ayları arasındadır” denildi.

 

CEZASI ÇOK AĞIR

Dünyada nesli tükenmekte olan bitkiler arasında gösterilen, 2016 yılında Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarını ticari amaçla sökenlere, çok yüksek idari para cezası uygulanıyor. Bu bitkiyi sökenlere Çevre Kanununun 20. ceza maddesi uyarınca takriben 60 bin TL ceza uygulanıyor.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bitkiden muğlanın kumsallarında da denk gelebilirsiniz. su olmayan kumsalda nasıl böyle güzel bir çiçek açar diye de hayran kalırsınız. nesli tükenme durumunda ise yumru tohumları toplanarak çoğaltılabilir. Her nedense işi hep Allah'a bırakıyoruz. bu arada çiçeğe biçilen cezayı görünce insanlığımdan utandım. e-5 de hamile kardeşimizin bulunduğu arabanın üzerinde zıplayanlara bu tutar da bir ceza verildi mi; yada adam bıçaklayıp serbest kalanlara, ya da çocuk istismarcılarına vb. neyse.
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bu çiçeği iki kişi koparır....ya değerini bilmeyen çiçek sever yaşlı ve çocuklar,ve en kötüsü bu çiçeği kendi ülkelerinde yetiştirmek isteyen yabancılar.ceza ona göre kesilmeli.
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    kamp yaptığım yerde çok vardı, değişik güzel bir bitki, neden koparırlar anlamıyorum, neresi olduğunu söylemeyim,insanlardan uzak kalan bi tarafta...
    Cevapla
  • börü 4 yıl önce Şikayet Et
    adalet yalnızmı gittin ,insanlara uzak venüs gezegenimi avvare.
    Cevapla
  • Ayşe Elmas 4 yıl önce Şikayet Et
    çoğaltılması zor mu acaba bir bilginiz var mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası