Tekirdağ'da çocuklar ameliyata akülü arabayla gidiyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, çocukların doktor tecrübelerinin travma haline dönüşmemesi için çocuk dostu uygulamalar başlatıldı.

GİRİŞ 19.09.2019 17:57 GÜNCELLEME 19.09.2019 18:15

Hastaneler ve doktorlar, çocukların en büyük korkularından. Bunun önüne geçmek için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, çocuk dostu uygulamaları hayata geçirdi.

 

 

Çocukların korkularından bir diğeriyse kan aldırmak. Hastane yönetimi, bunun önüne geçmek için çocuklara üzerlerinde çizgi film karakterleri bulunan yapıştırıcı bantlar kullanmaya başladı. Ayrıca çocuklara balon hediye ediliyor.

"Hastanemize iki akülü araba aldık"

 

 

Ameliyat da büyük bir travma oluşturuyor çocuklarda. Bunun için hastane yönetimi bir yöntem buldu.

Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, ameliyat öncesi stresin çocuğun iyileşmesini etkilediğini söylüyor.

"Biz bu çocukları ameliyata nasıl gülerek, oynayarak gönderebiliriz diye düşündük. Sonuçta hem çocuk için hem aile için büyük bir travma var. Biz de düşündük, hastanemize iki akülü araba aldık. Akülü arabalarla ameliyata giden çocuklarımızı güle oynaya gönderiyoruz."

Ayrıca hastanenin poliklinik bölümüne, çocuklar sıra beklerken sıkılmasınlar diye park kuruldu. Bu sayede çocuklar parkta gönüllerince eğleniyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!