Teslim olan teröristten HDP itirafı!

Terör örgütü PKK’nın kampından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan S.T, dağa götürülme süreçlerinde HDP’nin aktif rol aldığını söyledi.

Teslim olan teröristten HDP itirafı!
Teslim olan teröristten HDP itirafı!
GİRİŞ 21.09.2019 09:52 GÜNCELLEME 21.09.2019 09:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kırsal alanda faaliyet gösterirken pişman olup Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına teslim olan S.T, yaklaşık 4 yılda yaşadıklarına ilişkin bilgi verdi. İlk olarak İstanbul’daki HDP İl Başkanlığına getirildiğini burada binanın üst katında bulunan gizli bölmede 6 gün kaldığını belirten S.T, şunları kaydetti:

“Orada örgütün ideolojik kitaplarını okudum. Terör örgütü propagandası amaçlı sohbetler yapıyorduk. Daha sonra ise Diyarbakır’daki parti binasına yönlendirildim. Diyarbakır, Şırnak, Suriye ve Irak’ta kırsal bölgelerinde örgüte ait yerlerde kaldım. Irak’ın Gara bölgesinde 6 ay eğitim aldım. HDP binasında örgüte yönlendirmeler not alışverişiyle yapılıyordu. Notları yazan, yönlendirenler genelde HDP’de dururdu. Partide yetkisi yokmuş ya da ‘çaycı’ gibi görülürdü. Asıl yetkili olan kişiler onlardı. Batı’da HDP, Doğu’da ise DBP olarak binalarında bekliyorlar.”

Terör örgütü PKK ile HDP arasında bağ bulunduğunu dile getiren S.T, şunları söyledi:
“HDP, terör örgütü PKK’nın legal partisidir. İdeolojik olarak örgüte bağlı bir partidir. Kırsal alanda aralarında HDP’li milletvekillerinin bulunduğu 6 kişilik grubun örgütün Diyarbakır sorumlusuyla görüşmek için geldiklerini gördüm. Bu durum HDP ile PKK arasındaki bağlantının en iyi örneğidir. HDP, örgütün legal işlerini yöneten bir partidir.”
S.T, Diyarbakır annelerinin oturma eylemine ilişkin de şunları söyledi:
“Çünkü dağdaki gençler kamplardan kaçmaya çalışıyor, örgütten kurtulmak istiyorlar fakat gelemiyorlar. HDP isterse bunu yapabilir. Bu nedenle annelerin yaptığı eyleme destek verilmesi gerekiyor. Örgüt içinde üst düzeydeki teröristler de kaçıyor. Son dönemlerde örgüte katılım ciddi bir şekilde düştü.”

YORUMLAR 5
  • Tugra 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek gecenlerde diyarbakir hdp il binasindan kacirdiklari battaniyeler konaklama icinmiş.acelece delileri cürüttüler.daha nice belediye binalarinda gizli bölümler vardır.arastirilmalı.
    Cevapla
  • ceza 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar itiraflar suç ihbarı değil mi? anayasa mahkemesi hdp için işlem yapmayacak mı?
    Cevapla
  • Kızılelma 4 yıl önce Şikayet Et
    Savcılar HDP yi kapatmalı.
    Cevapla
  • Yavuz Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP'nin PKK'dan yönetildiğini anlayamayacak tek bir insan bile olamaz. HDP sivil siyaset yapmadığı sürece başımıza büyük bir beladır.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne bekleniliyor. Kapatın bu terör partisini. Artık yeter. Anneler ağlamasın. Gençler kandırılmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt