Hepsi aranıyordu! Binlerce kişi yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nıın son dakika haberine göre, 'Aranan Şahıslar Operasyonu'nda 29 bin 569 personel görev aldı, 7 bin 495 ayrı adreste arama gerçekleştirildi, 2 bin 806 kişi yakalandı.

GİRİŞ 21.09.2019 11:05 GÜNCELLEME 14.10.2019 09:47
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika bilgisine göre; Yurt genelinde düzenlenen Aranan Şahıslar Operasyonu'nda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Son dönemin en büyük operasyonlarından birini gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 29 bin 569 personelin görev aldığı "Aranan Şahıslar Operasyonu"nda 7 bin 495 ayrı adreste arama yapıldığı, çeşitli suçlardan aranan 2 bin 806 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

 

'ARANAN ŞAHISLAR OPERASYONU'NDA KİMLER YAKALANDI?

Adam öldürme suçundan 33, hırsızlık suçundan 244, yaralama suçundan 360, cinsel suçlardan 58, yağma suçundan 48, dolandırıcılık suçundan 88, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 101, kaçakçılık suçundan 45, FETÖ/PDY örgütüne üye olmak suçundan 20, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 5 kişi yakalandı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren düğmeye basıldı

Operasyonlarda, 2 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 653 kişi, 5 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 331 şahıs, 10 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 119 şahıs, 20 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 30 kişi, 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranmakta olan 6 kişi olmak üzere; bin 139’u hükümlü bin 667’si yakalama emri ile aranmakta olan, toplam 2 bin 806 şahıs yakalanarak, adli mercilere sevk edildi. Ayrıca operasyonlarda kayıp olarak aranan 7 çocuk ve 22 yetişkin kişi de bulundu.

Binlerce kişi gözaltına alındı

RUHSATSIZ SİLAH VE UYUŞTURUCU MADDELER ELE GEÇİRİLDİ

 Yapılan operasyonlarda, 1 adet uzun namlulu silah, 5 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet av tüfeği, 447 adet mermi, 2 kesici/delici alet, 7 kurusıkı tabanca, 24 gram eroin, 52 kök kenevir ve 498 gram esrar ele geçirildi.

 

 

YORUMLAR 31
  • Vanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakalansaneolacak onkapidangirip arkakapidansaliveriliyor
    Cevapla
  • Vn. . . 4 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman soylu seni seviyorum hep böyle devam içimizde hain terörist kabadayı kalmasın ya insan gibi yaşayacaksın yada hak ettiğin yere yani kodese gideceksin allah sana zeval vermesin amin
    Cevapla
  • Ferhat 2 4 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut kanunların tamamının elden geçirilerek ülkemize, toplum, aile ve insan ilişkilerine uyumlu hale getirilmesi acil gerekli. Sırf AB ye gireceğiz diyerek idam cezasını kaldırmak toplumda kanayan pek çok yaraya sebep oluyor. Bugün başta ABD olmak üzere pek çok gelişmiş ülke idam cezasını uyguluyor.
    Cevapla
  • Ferhat 1 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplum içinde yaşayan ve kanun kaçağı olan o kadar insan var ki. 1) Bu tip operasyonların daha sık olması toplumun huzuru için şart. 2) Cezalar caydırıcı olmaktan çok çok uzak. Suç işleyenlerin çoğu hangi suçu işlerse içeriden ne kadar süre sonra çıkacağını çok iyi biliyor. Hatta kendinin yakalayan kolluk kuvvetlerine ve yargı mensuplarına karşı bile umursamaz bir tavır içinde. 3) Kanunların evrensel insanlık normlarına uygun olması başka bir şey, başka ülkelerin yapısına göre şekillenmiş kanunları kendi toplumumuzun gereklerini dikkate almadan olduğu gibi kopyalamak ayrı şey.
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Polis yakala, hakim-savcı sala...demokrasi, insan hakları hâla. Kim getirdi bizi bu hale???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!