Meteoroloji'den son dakika duyurdu! Kar yağışı içinde uyarı geldi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgeleri için beklenen kar ve karla karışık yağmur için resmi internet sitesi üzerinden son dakika açıklaması yaptı. Gümüşhane ve Trabzon'un yüksek kesimlerine kar yağdı, yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.

Meteoroloji'den son dakika duyurdu! Kar yağışı içinde uyarı geldi...
Meteoroloji'den son dakika duyurdu! Kar yağışı içinde uyarı geldi...
GİRİŞ 21.09.2019 16:35 GÜNCELLEME 21.09.2019 20:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas ve Yozgat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

Genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in 2000 m ve üzeri dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ile Trabzon merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Giresun'un doğusu ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6-12 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in 2000 m ve üzeri dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ile Trabzon merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Giresun'un doğusu ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli olması beklendiğinden heyelan, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km7sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YILIN İLK KARI YAĞDI

Karadeniz’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşünce, dün gece saatlerinde Gümüşhane’nin Torul ilçesinde özellikle dağcılık ve doğa sporları kulübü üyesi sporcuları ağırlayan 2 bin rakımlı Silve Yaylası, Eylül ayında yağan karla beyaz örtüyle kaplandı.

Yaylada, hayvanları ile köye göç hazırlığında olan yöre sakinleri karın tadını çıkardı, bazıları ise beyaz örtü üzerinde bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

Trabzon'da haber yapan 61saat.com'un haberine göre, bölgede Perşembe gününden itibaren devam eden yağmur yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü.

Hafta sonu olmasıyla birlikte Şalpazarı ilçesinden Erikbeli- Sazalanı Yaylası güzergahını kullanarak Kadırga Yaylası’na çıkan yöre sakinleri yılın ilk karı ile tanışmış oldu.

YORUMLAR 8
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Urfa’ya soğuk gelir mi acaba
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklersin :)))))
    Cevapla
  • Huriye akkus 4 yıl önce Şikayet Et
    Insallah hayirlisini versin
    Cevapla
  • SeRTeC 4 yıl önce Şikayet Et
    yağmur rahmettir,kar berekettir,bazı keyf ehli insanları rahatsız etsede yani piknikcileri,rabbim bol bol versin inşallah...
    Cevapla
  • Çiko 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hayırlısını versin
    Cevapla
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehli keyf değil gardaşım yoksulu var evi bacası kötü olanlar var. Senin tuzun kuru anlaşılan.
    Cevapla
  • Jon Snow 4 yıl önce Şikayet Et
    Winter is coming...
    Cevapla
  • ahmet faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah her şeyin hayırlısını versin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje