Alanya'da skandal: Evine pencere açmak için tarihi suru yıktı

Avusturyalı Walter Godina, Alanya'daki evine pencere açmak için tarihi surları kırdırdı. Koruma altında bulunan evde projeye aykırı işlem yapıldığı tespit edilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Alanya'da skandal: Evine pencere açmak için tarihi suru yıktı
Alanya'da skandal: Evine pencere açmak için tarihi suru yıktı
GİRİŞ 21.09.2019 19:43 GÜNCELLEME 21.09.2019 19:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Alanya ilçesinde geleneksel tarihi evlerden birinin bitişik olduğu sur duvarının yıkılması sonrası yapılan incelemenin ardından ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine uzun yıllar ev sahipliği yapan Alanya Kalesi'nde, tarihi evin bitişik olduğu sur duvarının bir kısmının kış ayında aşırı yağış sonrası yıkılmasına yönelik Alanya Müze Müdürlüğü yetkililerince incelemede bulunuldu.

İnceleme sonucunda, ilçede 10 hektarlık yarımada üzerinde Helenistik dönemde kurulan ve etrafı 6 kilometre uzunluğunda surlarla çevrilen Alanya Kalesi'nde koruma altındaki tarihi evin sahibi Avusturya vatandaşı Walter Godina'nın, sahip olduğu iki evde projeye aykırı işlem yapıldığı belirlendi.

 

 

Godina'nın evin birinde izin almadan surlara doğru pencere açtığı, bir diğer evinde de balkon kısmına fayans ve korkuluk yaptırdığı, aşırı yağış sonrası bitişik surların bir kısmının yıkıldığı tespit edildi.

Alanya Müze Müdürlüğünün, ev ve sura izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle Walter Godina hakkında yasal işlemleri başlattığı, savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Hisariçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Bayrak, yaptığı açıklamada, sur duvarlarının şubat ayında çok şiddetli yağmurdan sonra yıkıldığını söyledi.

Ev sahibi Avusturyalı Walter Godina'nın yaklaşık 35 yıldır evi kullandığını aktaran Bayrak, "Buraya yıkım sonrası yetkililer gelip çalışmalar yaptı. Sonuç ne olur biz de bilmiyoruz. Ancak buranın en kısa sürede restore edilmesi gerekiyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Ankaradan 4 yıl önce Şikayet Et
    Direkmen yurtdisi edilsin
    Cevapla
  • Ayder Ayder 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelmiş türkiyemize en güzel yere yazık çakmış,tarihi yeri mahvetmis,hele bunu kendi ülkesinde yapsınlar,adamı duman ederler ,derhal ev yıkılıp ülkesini gönderilmeli ,Alanya kalesi etrafı çok iyi incelenmeli koruma altına alınmali
    Cevapla
  • Ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi olan EV yikilsin öylemi...? Eve izinsiz pencere açtığı için soruşturma açılmış....sende tarihi EVİ yıkım diyorsan sende TARİH düşmanısın ;)
    Cevapla
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Su yabanci hayranligimiz neolacak bilmem yabanci diyince sesimiz cikmiyor
    Cevapla
  • Mb.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu yıktıran yabancı, yıkan ise Türk ustalar... Cahillik dizboyu.
    Cevapla
  • Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Bukadar sahipsiz olmasaydı cesaret edebilirmiydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu