Bu nasıl buluşma! Saadet Partili isim de orada

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Berlin’de düzenlenen bir konferans bazı siyasetçi ve akademisyenleri, FETÖ ve PKK’dan yargılananlarla buluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı “geniş ittifak oluşturma” çağrısının yapıldığı toplantılara Ergun Babahan, Can Dündar, Eser Karakaş, Ferhat Tunç, CHP’li Ali Şeker ve Saadet Partili Cihangir İslam gibi isimler katıldı.

Bu nasıl buluşma! Saadet Partili isim de orada
Bu nasıl buluşma! Saadet Partili isim de orada
GİRİŞ 22.09.2019 08:17 GÜNCELLEME 22.09.2019 08:35
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Türkiye’ye karşı kurulan karanlık ittifak Almanya’da yeniden sahaya çıktı. Başkent Berlin’de "Demokratik Türkiye için Toplumsal Sözleşme Arayış" adlı konferans düzenlendi. Firari FETÖ’cülerin baş aktör olduğu konferansta Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı duran akademisyenler, PKK’ya yakınlığı ile bilinen isimler katıldı.

 

 

SAADET DE KATILDI

CHP ve Saadet Partisi milletvekilleri aynı konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferanstaki moderatörlükleri de, PKK’nın Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sözde özerklik ilan ederek hendek-barikat terörünün yaşandığı dönemde devletin başlattığı süpürme operasyonlarına karşı bildiri imzalayan ve kendilerine "barış akademisyenleri" diyen isimlerin yapması dikkat çekti.

 

 

Saadet Parti (SP) milletvekili Cihangir İslam (soldaki ilk isim)

CHP, HDP, FETÖ ve SP AYNI ÇATIDA

Konferansa katılan ve katılım konusunda çağrıda bulunan isimler, Türkiye’ye karşı kurulan kirli ittifakı bir kez daha gün yüzüne çıkardı. FETÖ’den firari olan Ergun Babahan, Can Dündar, Eser Karakaş, PKK’ya yardım-yataklık ile kuryelik yapmaktan ötürü hakkında dava açılan ve Almanya’ya kaçan Ferhat Tunç, firari FETÖ'cü Hayko Bağdat ve yönetmen Mustafa Altıoklar ile CHP’li milletvekili Ali Şeker, Saadet Parti (SP) milletvekili Cihangir İslam ve HDP milletvekili Mithat Sancar da konferansa katılarak konuşma yapan isimler arasında yer aldı.

SÖZDE AKADEMİSYENLER

Türkiye’yi uluslararası platformlarda zor duruma düşürmek için, hendek terörünün yaşandığı dönemde bildiri imzalayan ve sonrasında ihraç edilen sözde akademisyenler de konferansta boy gösterdi. Konferansa bildiriye imza atan, Nazan Üstündağ, Aslı Telli, Engin Sustam, Nil Mutluer, Pınar Şenoğuz, Selim Eskiizmirliler, Muzaffer Kaya ve Utku Sayan katıldı. HDP’li eski milletvekillerinin de katıldığı konferansa, PKK’nın Avrupa’daki uzantısı dernek ve federasyonlar ile Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün abisi Mustafa Sarısülük de katıldı.

ANA TEMA DÜŞMANLIK

Konferansın ana teması "Erdoğan düşmanlığı" oldu. Katılımcıların çoğunluğu konuşmasında Erdoğan’a karşı geniş bir ittifak oluşturma çağrısı yaptı. Firari Can Dündar “17 yıldan sonra nihayet böyle geniş bir buluşmada bir araya geliyoruz” diye başladığı konuşmasına “Yeni bir dönemin inşası için çalışmamız gerekir. Bir yol haritasının oluşturulması gerekir. En geniş ortak bir paydada buluşulması gerekir” dedi. Dündar, bir web sitesi ile televizyon istasyonu kurulmasını önerdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 152
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye girdiklerinde hayatları bence zehir olmalı.canında bir an önce paket edilerek getirilmeli. diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş haktan gelen bir karar vardır.
    Cevapla
  • SSX554 4 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş merak etmesin, enselerindeyiz biz onların.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak değilmiydi 15 TEMMUZA dil uzatan
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Şarkısı bile var.Bütün hainler toplandık diye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...