Zıpkınla 23 kiloluk liça avı!

Çanakkale'de trofe avlarıyla tanınan rekortmen dalgıç Müjdat Turan (46), zıpkın ile yaptığı dalışta, 23 kilo ağırlığında liça balığı avladı. Turan, av anını da sualtı kamerasıyla görüntüledi.

Zıpkınla 23 kiloluk liça avı!
Zıpkınla 23 kiloluk liça avı!
GİRİŞ 22.09.2019 10:10 GÜNCELLEME 22.09.2019 10:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çanakkale’nin zıpkınla avcılıktaki serbest dalış rekortmeni Müjdat Turan, merkeze bağlı Kepez beldesi sahilinde örümcek tekniğiyle yaptığı dalışta, yine büyük bir balık avlamayı başardı. Sabah erken saatte dalış alanına gittiğini belirten Turan, "Hava biraz rüzgarlıydı. Yüzerek kıyıdan 150-200 metre açığa gittim. Burun başında dalışımı gerçekleştirdim. Örümcek dediğimiz teknik ile orta suda beklerken, liça sürüsü arkamdan önüme geçti. Kameramı açıp aceleyle balığı görüntülemeyi ve vurmayı başardım. Yarım saatte de balığı kıyıya çıkardım. Görüntüleri de sosyal medyadan takipçilerim ile paylaştım. Liça ve akya, denizlerin en hızlı ve sert balıklarıdır. Genellikle derin sularda yaşarlar ve bu balıkları avlalmak çok zordur" dedi.



Trofe avlarıyla ismini duyuran Müjdat Turan, "Bu orta boyda bir balıktı. Ben bundan daha büyük balıklar da avladım. Türkiye rekoru olarak 68 kiloluk akya, 47 kiloluk liça, 12 kiloluk mercan ve 9 kiloluk çipura avlarım var" diye konuştu.

Turan'ın, sosyal medya hesabından paylaştığı liça avının video görüntüsü ile fotoğrafları da takipçileri tarafından çok sayıda beğeni aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bu balığa Çatal Kuyruk deniyor. Doğrusu Liçaymış
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok vahcise vijdansizlik merhametsizlik.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Profesyonel kişiler yasak balıkları bilir. Kara ve havadaki nesli tukenme tehlikesi olan hayvanlarla karistirmayalim. Basarisini kutluyorum.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerdesiniz hayvan severler?
    Cevapla
  • SeRTeC 4 yıl önce Şikayet Et
    akya'ya benziyor...
    Cevapla
  • Hattab 4 yıl önce Şikayet Et
    Akya farklı, bu liça.. müjdat hoca bu işin piridir severek izliyoruz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması